Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

''Christofias-Watch'' - Γενικός Εισαγγελεάς:Δεν θα ασκηθεί ποινική δίωξη εναντίον του Ξενή

Ο Ξενοφώντος μελετά το ενδεχόμενο να κινηθεί νομικώς εναντίον των παραγόντων που ευθύνονται για την πολιτική του δίωξη, την έρευνα στην οικία του και στην ιδιωτική του ζωή
Δεν θα ασκηθεί ποινική δίωξη εναντίον του Ξενή

Οδηγίες για να μην ασκηθεί ποινική δίωξη εναντίον οποιουδήποτε προσώπου σε σχέση με την υπόθεση του διαδικτυακού χώρου “Christofias-Watch”, έδωσε ο Γενικός Εισαγγελέας Πέτρος Κληρίδης. Αυτό δήλωσε την Τετάρτη, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Μιχάλης Κατσουνωτός, ο οποίος είπε πως ο φάκελος για το θέμα που διερευνήθηκε από πλευράς Αστυνομίας, σε σχέση με το διαδικτυακό χώρο “Christofias-Watch”, παρελήφθη χθες από την Αστυνομία.

«Οι οδηγίες του Γενικού Εισαγγελέα είναι όπως μη ασκηθεί ποινική δίωξη εναντίον οποιουδήποτε προσώπου», είπε ο κ. Κατσουνωτός, προσθέτοντας πως εκείνο που επισημαίνει ο Γενικός Εισαγγελέας είναι ότι «συνεπεία της έρευνας που διενεργήθηκε από την Αστυνομία, υπήρξε μια έντονη πολιτική αντιπαράθεση η οποία κάθε άλλο παρά δικαιολογημένη ήταν».

Ο Γενικός Εισαγγελέας, σημείωσε ο κ. Κατσουνωτός, «δίνει κάλυψη στις ενέργειες της Αστυνομίας, οι οποίες σε καμία περίπτωση δεν αποσκοπούσαν στη φίμωση των προσώπων τα οποία αναρτούν κείμενα στον εν λόγω διαδικτυακό χώρο ούτε και υπέσκαπταν τις δημοκρατικές αρχές και τις ανθρώπινες αξίες της κοινωνίας».

Ο κ. Κατσουνωτός ανέφερε ωστόσο ότι το δικαιολογητικό και το σκεπτικό της απόφασης αυτής είναι καθαρά θέμα του Γενικού Εισαγγελέα

Για την απόφαση αυτή της υπόθεσης έχει ενημερωθεί τόσο ο παραπονούμενος Μακάριος Δρουσιώτης, όσο και ο Ξενής Ξενοφώντος, από τον οποίο είχαν παραληφθεί τα τεκμήρια. Ο κ. Ξενοφώντος κλήθηκε χθες στο Αρχηγείο και παρέλαβε τα αντικείμενα που βρίσκονταν στην κατοχή της Αστυνομίας ως τεκμήρια, λόγω και της εκπνοής του μονομερούς διατάγματος που εκδόθηκε από το Δικαστήριο.


--Ξενοφώντος – “Christofias-Watch” – Ανακοίνωση--

Ο Ξενής Ξενοφώντος μελετά το ενδεχόμενο να κινηθεί νομικώς εναντίον των παραγόντων που ευθύνονται για την πολιτική του δίωξη, την έρευνα στην οικία του και στην ιδιωτική του ζωή, την οποία χαρακτηρίζει ως «εισβολή», και ταλαιπωρία που υπέστη η οικογένεια του.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, ο κ. Ξενοφώντος έχει ενημερωθεί από τις αστυνομικές Αρχές, «έπειτα από περισσότερους από δύο μήνες αδικαιολόγητης καθυστέρησης και ταλαιπωρίας», όπως αναφέρει, ότι δεν πρόκειται να υπάρξει ποινική δίωξη εναντίον του για την υπόθεση του διαδικτυακού χώρου “Christofias-Watch”.

«Μαζί με το δικηγόρο μου θα εξετάσουμε, τις ερχόμενες ημέρες, τα ενδεικνυόμενα νομικά μέτρα εναντίον όλων των παραγόντων, κρατικών και μη, που ευθύνονται για την πολιτική δίωξη, την εισβολή στην οικία και στην ιδιωτική μας ζωή και τη δίμηνη ταλαιπωρία της οικογένειάς μου», αναφέρει ο κ. Ξενοφώντος.

ΠΗΓΉ:http://www.typos.com.cy

buzz it!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

No of pages
Related Posts with Thumbnails
 
SYNC BLOGS http://rpc.technorati.com/rpc/ping Free Hit Counter [Valid Atom 1.0] Neemo.gr GreekBloggers.com + Greekmarks.com
Ελληνικά Social Bookmarking sites
Top Greek Sites | Best Sites




greek-sites.gr http://feeds.feedburner.com/PhotoJerry