Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

Η μπύρα τελικά δεν παχαίνει...!!!


Οι βραδινές έξοδοι του καλοκαιριού σίγουρα θα συνοδευτούν από ένα ποτό. Μήπως να επιλέξεις μπύρα; Αν και συχνά έχει κατηγορηθεί πως έχει πάρα πολλές θερμίδες, έχει λιγότερες ακόμη και από το κρασί.

“Η μπύρα είναι από τα πιο παρεξηγημένα ποτά σχετικά με τις θερμίδες της! Ένα ποτήρι μπύρα 250ml έχει 107 θερμίδες, ενώ ένα ποτήρι κρασί 150 ml έχει 115 θερμίδες” αναφέρει ο Διαιτολόγος-Διατροφολόγος Νίκος Κριαράς. Αρκεί να μην φας και όλα τα συνοδευτικά – πατατάκια, popcorn – που θα σου σερβίρουν μαζί με ένα ποτήρι μπύρα.
Η μπύρα από τα πιο υγιεινά ποτά
“Η μπύρα μπορεί να περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα διατροφής σου, αρκεί να καταναλώνεται με μέτρο. Είναι καλύτερη επιλογή από άλλα βαριά οινοπνευματώδη ποτά” σημείωνει ο Διαιτολόγος – Διατροφολόγος Νίκος Κριαράς και εξηγεί γιατί:
- Περιέχει μεταλλικά άλατα, φώσφορο, κάλιο, μαγνήσιο, χαλκό, σίδηρο καθώς και πλήθος βιταμινών όπως Β1, Β2 και C.

- Μειώνει την κακή χοληστερίνη

- Προστατεύει ενάντια στις παθήσεις του κυκλοφορικού συστήματος

- Εξαιτίας της ουσίας λουπουλίνης που περιέχει, διαθέτει εξαιρετικές καταπραϋντικές ιδιότητες και δρα ενισχύοντας το νευρικό μας σύστημα. Μάλιστα, πρόσφατα επιστημονικά πειράματα απέδειξαν ότι σε καταστάσεις στρες, όσοι έπιναν μπύρα είχαν λιγότερη νευρική υπερένταση από αυτούς που δεν έπιναν.

- Συμβάλλει στην ανάπλαση των οστών και δρα αποτελεσματικά κατά της οστεοπόρωσης εξαιτίας του ασβεστίου που περιέχει, ενώ ο πλούτος σε μέταλλα και βιταμίνες συντελεί στην καταπολέμηση της αρθρίτιδας και των ρευματισμών

- Μειώνει τον κίνδυνο του διαβήτη και έχει αποδεδειγμένη διουρητική ιδιότητα, ευνοώντας τη λειτουργία των νεφρών.

- Τέλος, η μαγιά της μπίρας βοηθά στην αποκατάσταση της χλωρίδας του εντέρου και έχει ευνοϊκά
οφέλη για το δέρμα και τα νύχια.
Μέτρον άριστο
Όπως και όλα τα αλκοολούχα ποτά, έτσι και η μπύρα πρέπει να καταναλώνεται με μέτρο. Άλλωστε, όλες οι θερμίδες που περιλαμβάνει, οφείλονται κυρίως στο αλκοόλ. Φρόντισε λοιπόν να μην το παρακάνεις. Η μπύρα, όπως και κανένα ποτό δεν είναι εκεί για να σε ξεδιψάσουν.

Extra tip
“Πιες ένα ποτήρι νερό πριν καταναλώσεις την μπύρα! Θα σε ξεδιψάσει και θα μετριάσει την κατανάλωση μπύρας”.
Επιπλέον, ενώ όπως αναφέραμε η συγκρατημένη κατανάλωσή της προστατεύει τα οστά, αν το παρακάνεις μπορεί να έχεις τα αντίθετα αποτελέσματα. “Όταν καταναλώνει κανείς πάνω από 1 ποτήρι την ημέρα, μπορεί να εμφανιστεί μειωμένη οστική πυκνότητα. Μην ξεχνάς πως ο αλκοολισμός είναι καταστροφικός για τα κόκαλα!”
πηγη:tlife

buzz it!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

No of pages
Related Posts with Thumbnails
 
SYNC BLOGS http://rpc.technorati.com/rpc/ping Free Hit Counter [Valid Atom 1.0] Neemo.gr GreekBloggers.com + Greekmarks.com
Ελληνικά Social Bookmarking sites
Top Greek Sites | Best Sites




greek-sites.gr http://feeds.feedburner.com/PhotoJerry