Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

Η γυναικεία γλώσσα γεύεται καλύτερα την μπύρα!

Οι γυναίκες είναι φτιαγμένες για να απολαμβάνουν την μπύρα περισσότερο από τους άντρες! Αυτό υποστηρίζουν οι  επιστήμονες που λένε ότι οι γευστικοί κάλυκες που έχουν στη γλώσσα τους οι γυναίκες, τις κάνει να απολαμβάνουν περισσότερο τη χαρακτηριστική γεύση της μπίρας.

Σύμφωνα με τον ιταλό καθηγητή γευσιγνωσίας Κάρλο Οντέλο, το «ασθενές φύλο» είναι σε θέση να αντιλαμβάνεται καλύτερα τις οσμές που βρίσκονται σε χαμηλή συγκέντρωση. Αυτό σημαίνει ότι οι γυναίκες έχουν την τάση να εντοπίζουν με μεγαλύτερη ευκολία τις γευστικές «παραφωνίες» σε μια μπύρα, όπως για παράδειγμα το άρωμα της «μπανάνας» που μπορεί να δημιουργηθεί κατά τη διαδικασία της ζύμωσης, ή η λεγόμενη οσμή του «κουναβιού» που μπορεί να προκληθεί αν μια φιάλη εκτεθεί για πολύ καιρό στον ήλιο.

Άλλωστε δεν είναι τυχαίο πως από τα χρόνια των Σουμερίων και των Αρχαίων Αιγυπτίων, η παρασκευή του ζύθου ήταν καθαρά «γυναικεία υπόθεση». Σήμερα, θρυλικές ζυθοποιίες όπως η Carlsbergστη Δανία και η Amstelστην Ολλανδία, έχουν αρχίσει να εντάσσουν δυναμικά στην ομάδα γευσιγνωστών τις γυναίκες, που ελέγχουν και καθορίζουν τη γεύση του τελικού προϊόντος. Μάλιστα, βάσει επιστημονικών μελετών, οι γυναίκες είναι ανώτερες βιολογικά σε ό,τι αφορά τον εντοπισμό και τη διάκριση μεταξύ των πιο εκλεπτυσμένων γεύσεων.

Έτσι, μπορεί από την τεράστια ποσότητα μπίρας που καταναλώνεται παγκοσμίως οι άντρες να απολαμβάνουν για κάθε 10 μπουκάλια μπύρα τα 7, όμως όσον αφορά στις επιστημονικές δοκιμές που κρίνουν τη γεύση, οι γυναίκες ανακηρύσσονται αδιαφιλονίκητες νικήτριες.

Πηγή: « Το Βήμα»

buzz it!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

No of pages
Related Posts with Thumbnails
 
SYNC BLOGS http://rpc.technorati.com/rpc/ping Free Hit Counter [Valid Atom 1.0] Neemo.gr GreekBloggers.com + Greekmarks.com
Ελληνικά Social Bookmarking sites
Top Greek Sites | Best Sites




greek-sites.gr http://feeds.feedburner.com/PhotoJerry