Κυριακή 18 Ιουλίου 2010

Πορεία στο κέντρο της Μελβούρνης για την Κύπρο!

Πλήθος ομογενών έλαβαν μέρος στην πορεία διαμαρτυρίας, που οργάνωσε η Συντονιστική Επιτροπή Κυπριακού Αγώνα, στη Μελβούρνη, ανανεώνοντας... προς τη μεγαλόνησο, την υπόσχεση ότι δεν ξεχνούν και συμπαραστέκονται στον αγώνα της, έως ότου αυτός δικαιωθεί πλήρως.

Κρατώντας σημαίες, λάβαρα και πλακάτ με συνθήματα, με τους συγγενείς των θυμάτων και αγνοουμένων και εκπροσώπους των παροικιακών Οργανισμών να ηγούνται της πορείας -ανάμεσα τους, ο υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου, δρ Ανδρέας Δημητρίου, ως εκπρόσωπος Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας, Χρήστος Σαλαμάνης και η αναπληρώτρια ύπατη αρμοστής της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Καμπέρα, Χριστιάνα Τζίκα- οι συγκεντρωμένοι έστειλαν από τα σκαλοπάτια της πολιτειακής Βουλής της Βικτώριας μηνύματα αλληλεγγύης και συμπαράστασης και μιαν ευχή: Επανένωση και ειρήνη στην Κύπρο.


Ο δρ. Δημητρίου, στρατιώτης στην Κύπρο το 1974, ο οποίος έζησε την τουρκική εισβολή, μίλησε σε μέλη της Κυπριακής Κοινότητας.

«Οι διαπραγματεύσεις από την κυβέρνηση βρίσκονται σε δύσκολη καμπή. Όπως γνωρίζετε, μεσολάβησε η αλλαγή της ηγεσίας της τουρκοκυπριακής πλευράς, οπότε είμαστε σε μεταβατική περίοδο. Οι συνθήκες είναι, επίσης, πολύ διαφορετικές από εκείνες του ΄70. Η Κύπρος είναι πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κάτι που επιθυμεί να γίνει και η Τουρκία και η κατανομή των δυνάμεων σε διεθνές επίπεδο είναι, επίσης, διαφορετική. Ωστόσο, πρέπει να καταλάβουμε ότι η διαιώνιση του προβλήματος εξασθενεί τη διεθνή φωνή τόσο της Ελλάδας και της Τουρκίας, όσο και της Κύπρου. Πρέπει, λοιπόν, να κλείσουμε σύντομα αυτό το κεφάλαιο με μια λύση, που θα βάλει τελεία στο χρονίζον πρόβλημα», είπε.

buzz it!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

No of pages
Related Posts with Thumbnails
 
SYNC BLOGS http://rpc.technorati.com/rpc/ping Free Hit Counter [Valid Atom 1.0] Neemo.gr GreekBloggers.com + Greekmarks.com
Ελληνικά Social Bookmarking sites
Top Greek Sites | Best Sites




greek-sites.gr http://feeds.feedburner.com/PhotoJerry