Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ολα έτοιμα για τις εξορύξεις στο Αιγαίο

Η κυβέρνηση θα εκμεταλλευτεί τα κοιτάσματα στο Αιγαίο

Με μεθοδικότητα και μεγάλη μυστικότητα, πρωτοφανή πράγματα για τα ελληνικά δεδομένα, τα οποία, όμως, είναι στη λογική του Γιώργου Παπανδρέου «λίγα λόγια πολλά έργα», η ελληνική κυβέρνηση κινείται δραστήρια και με γρήγορους ρυθμούς στο θέμα που λέγεται εκμετάλλευση κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην περιοχή του Αιγαίου.


Ύστερα από πολύ καλή προετοιμασία που έγινε στο υπουργείο Χωροταξίας και Ενέργειας, έχει ετοιμαστεί και θα κατατεθεί στη Βουλή, μέσα στον Ιούλιο, για την ίδρυση Ενιαίου Φορέα εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων και η ψήφισή του θα γίνει από το πρώτο θερινό τμήμα της Βουλής.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο η περιοχή εντός των...




6 μιλίων των ελληνικών χωρικών υδάτων έχει χωριστεί σε 42 «θαλάσσια οικόπεδα», σε περιοχές νοτίως της Κρήτης, στο κεντρικό Αιγαίο και στο Ιόνιο.

Στην κυβέρνηση έχουν παραδοθεί επικαιροποιημένοι χάρτες όλων αυτών των περιοχών, οι οποίοι χαρακτηρίσθηκαν άκρως απόρρητοι. Αυτούς τους χάρτες είδε, σύμφωνα με πληροφορίες ο Γιώργος Παπανδρέου και έδωσε εντολή στους αρμόδιους υπουργούς να προχωρήσουν ταχύτατα στην εφαρμογή του σχεδίου. Αυτό ήταν και το αντικείμενο χθεσινής σύσκεψης που έγινε χθες στο υπουργείο Εξωτερικών με τη συμμετοχή του υπουργού Αναπληρωτή Δημήτρη Δρούτσα και της υπουργού Περιβάλλοντος Τίνας Μπιρμπίλη και όχι η δραστηριότητα του τουρκικού πλοίου «Τσεσμέ», το οποίο ανακριβώς γράφεται ότι είναι ωκεανογραφικό, με δυνατότητες υποθαλάσσιων ερευνών, αλλά με δυνατότητες ερευνών επιφανείας.

Αμέσως μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου στη Βουλή, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, θα αρχίσει αμέσως η εκμετάλλευση των «θαλασσίων οικοπέδων», τα οποία θα ενοικιαστούν σε ενδιαφερόμενες εταιρίες. Η κυβέρνηση εκτιμά ότι με τον τρόπο αυτό μπορούν να εισρεύσουν πολλά χρήματα στα κρατικά ταμεία. Άλλωστε το μοντέλο αυτό θεωρείται επιτυχημένο και έχει δοκιμαστεί στη Νορβηγία, το Ισραήλ και την Κύπρο.

Οι επικαιροποιημένοι χάρτες, (τους προηγούμενους δεν αξιοποίησαν οι κυβερνήσεις Σημίτη και Καραμανλή) αποτυπώνουν κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου, ορισμένα από τα οποία είναι τριπλάσια εκείνα του Πρίνου.

Όλα αυτά σε ελληνικά χωρικά ύδατα. Τι γίνεται, όμως, με τα διεθνή ύδατα του Αιγαίου. Το i-R αποκαλύπτει ότι σύμφωνα με πληροφορίες οι οποίες ουδέποτε επισημοποιήθηκαν, για ευνόητους λόγους, έγιναν, με άκρα μυστικότητα, τρία με τέσσερα «περάσματα» ερευνητικών πλοίων στα διεθνή ύδατα του Αιγαίου. Ένα από τα πλοία αυτά ανήκει σε νορβηγική εταιρία, η οποία είναι ειδικευμένη στην έρευνα για υδρογονάνθρακες.

Τα «περάσματα» έγιναν υπό τη διακριτική παρουσία πλοίων του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.

http://www.i-reportergr.com
http://totefteri.blogspot.com

buzz it!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

No of pages
Related Posts with Thumbnails
 
SYNC BLOGS http://rpc.technorati.com/rpc/ping Free Hit Counter [Valid Atom 1.0] Neemo.gr GreekBloggers.com + Greekmarks.com
Ελληνικά Social Bookmarking sites
Top Greek Sites | Best Sites




greek-sites.gr http://feeds.feedburner.com/PhotoJerry