Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

Ματσάκης : Συνελήφθη σε πεδίο βολής

Διέκοψε άσκηση της Εθνικής Φρουράς

Στα αστυνομικά κρατητήρια πέρασε τη νύχτα ο πρώην Ευρωβουλευτής Μάριος Ματσάκης, μετά τη σύλληψή του μέσα στο πεδίο βολής του Καλού Χωριού Λάρνακας, όπου εισήλθε αργά χθες το απόγευμα, και διέκοψε άσκηση της Εθνικής Φρουράς, ενώ αυτή βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη, με τη χρήση και πυρών.




Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, ο 56χρονος είχε εισέλθει στις τρεις χθες το απόγευμα εντός του πεδίου βολής και αφαίρεσε τους στόχους πάνω στους οποίους πραγματοποιούνταν οι βολές από τους ασκούμενους της Εθνικής Φρουράς.



Παρέμεινε μέσα στο πεδίο βολής χωρίς τα μέλη της Ε.Φ. να μπορούν να τον συλλάβουν, μέχρι και τις εννέα το βράδυ, οπότε συνελήφθη, μέσα στο σπίτι του, από την Αστυνομία για το αυτόφωρο αδίκημα της παράνομης εισόδου σε απαγορευμένη περιοχή και της πρόκλησης κακόβουλης ζημιάς.



Κατά την Αστυνομία, σήμερα «ο 56χρονος αναμένεται να παρουσιαστεί ενώπιον του Δικαστηρίου, αφού ο φάκελος της υπόθεσης τεθεί ενώπιον του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας για τις αναγκαίες ενέργειες».



Σύμφωνα με όσα ο ίδιος ο πρώην Ευρωβουλευτής δήλωσε σε δημοσιογράφους που βρέθηκαν στην περιοχή, καταδιώχθηκε και κατηγορείται ότι πυροβόλησε εναντίον μελών της Εθνικής Φρουράς, κάτι που ο ίδιος αρνείται κατηγορηματικά.



Υποστηρίζει, ακόμα, ότι θέλησε να διακόψει την άσκηση, όταν βλήματα που χρησιμοποιούνται διέφυγαν και προκάλεσαν μικρής έκτασης πυρκαγιά κοντά στο πεδίο βολής, ενώ ο ίδιος, ο οποίος είναι κάτοικος της περιοχής, θέλησε, όπως είπε, να αποτρέψει επανάληψη του προηγούμενου ατυχήματος, που είχε προκαλέσει τη μεγάλη πυρκαγιά στο Σταυροβούνι.



«Έβαλαν τους νεαρούς να σβήσουν τη φωτιά, ενώ πυροβολούσαν οι σφαίρες οι άπαικτες. Μέσα στα νόμιμα πλαίσια πάντοτε ειρηνικά, θέτοντας ίσως τη ζωή μου σε κίνδυνο θα μπαίνω σε πεδία βολής και θα σταματούν οι ασκήσεις και ότι θέλει ας κάνει ο Υπουργός Άμυνας» ήταν η δήλωση του Μάριου Ματσάκη που προβλήθηκε πριν από τη σύλληψή του.

iKypros

buzz it!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

No of pages
Related Posts with Thumbnails
 
SYNC BLOGS http://rpc.technorati.com/rpc/ping Free Hit Counter [Valid Atom 1.0] Neemo.gr GreekBloggers.com + Greekmarks.com
Ελληνικά Social Bookmarking sites
Top Greek Sites | Best Sites




greek-sites.gr http://feeds.feedburner.com/PhotoJerry