Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

Βροντερό όχι της Τουρκίας για τη χρήση του εναέριου χώρου της από της Κυπριακές Αερογραμμές!

Αρνητική ήταν η απάντηση της Τουρκίας σε αίτημα των Κυπριακών Αερογραμμών ώστε αεροπλάνα της εταιρείας να χρησιμοποιήσουν τον τουρκικό εναέριο χώρο.

Ο προϊστάμενος Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων των Κυπριακών Αερογραμμών Κυριάκος Κυριάκου δήλωσε ότι ύστερα από συνενόηση με το υπουργείο Συγκοινωνιών, η εταιρεία υπέβαλε σχέδια για δύο πτήσεις στις αρμόδιες αρχές της Τουρκίας.


Το πρώτο σχέδιο υποβλήθηκε χθες και αφορούσε την πτήση Λάρνακας- Βρυξελλών και το δεύτερο σήμερα για την πτήση Λάρνακας- Αμστερνταμ.

Η απάντηση της Άγκυρας, ανέφερε ο κύριος Κυριάκου, ήταν αμέσως αρνητική.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου δήλωσε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία έχει προβεί εκ νέου σε διαβήματα προς όλους τους αρμόδιους φορείς τόσο διεθνώς όσο και της ΕΕ, αναφορικά με την απαγόρευση,που επιβάλλει η Τουρκία για χρήση του εναέριου της χώρου από τα κυπριακά αεροσκάφη.

Όπως ανέφερε ο κ. Στεφάνου, τα διαβήματα έγιναν από την Υπουργό Συγκοινωνιών και Έργων Ερατώ Κοζάκου- Μαρκουλλή, μετά τα προβλήματα με τις ακυρώσεις και καθυστερήσεις πτήσεων κυπριακών αεροσκαφών, λόγω της "λευκής απεργίας" στην Ελλάδα.

Πηγή: AΠΕ- ΜΠΕ

buzz it!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

No of pages
Related Posts with Thumbnails
 
SYNC BLOGS http://rpc.technorati.com/rpc/ping Free Hit Counter [Valid Atom 1.0] Neemo.gr GreekBloggers.com + Greekmarks.com
Ελληνικά Social Bookmarking sites
Top Greek Sites | Best Sites




greek-sites.gr http://feeds.feedburner.com/PhotoJerry