Κυριακή 18 Ιουλίου 2010

Το κεράσι δίνει λύση στις αϋπνίες!!


Τη λύση ενάντια στις αϋπνίες, φαίνεται ότι μπορεί να δώσει ο χυμός κεράσι, σύμφωνα με ειδικούς του Πανεπιστημίου του Ρότσεστερ στη Νέα Υόρκη.



Εθελοντές που έπιναν ένα ποτήρι χυμό από κεράσια, χωρίς επιπρόσθετη ζάχαρη το πρωί και το απόγευμα, απολάμβαναν περισσότερη ώρα στην αγκαλιά του Μορφέα σε σύγκριση με άλλα άτομα που έπιναν ίδια ποσότητα άλλων χυμών.




Συγκεκριμένα, τα άτομα που κατανάλωναν χυμό κεράσι κοιμούνταν 17 λεπτά περισσότερο τη νύχτα σε σύγκριση με όσα κατανάλωναν άλλου είδους χυμούς.



Σύμφωνα με τον επικεφαλής της μελέτης, η οποία δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό «Journal of Μedicinal Food», δρα Γουίλφρεντ Πίτζεον, πιθανότατα ο χυμός κεράσι πολεμά τις αϋπνίες, χάρη στο γεγονός ότι το συγκεκριμένο φρούτο περιέχει μεγάλες ποσότητες μελατονίνης, της ορμόνης που ρυθμίζει το βιολογικό ρολόι του οργανισμού.

iKypros

buzz it!

1 σχόλιο:

The Net Worker είπε...

Υπάρχει πάντα και το καλό αγνό γαλατάκι, που πρέπει να πώ, όπως θα δείς και απο την ώρα τούτου του σχολίου, όταν θέλω να κοιμηθώ, πίνω ένα κρύο ποτυράκι. Τώρα άν εσείς μπορείτέ να το πιείτε και ζεστό, τότε τα πράγματα είναι σαφώς καλύτερα !!

No of pages
Related Posts with Thumbnails
 
SYNC BLOGS http://rpc.technorati.com/rpc/ping Free Hit Counter [Valid Atom 1.0] Neemo.gr GreekBloggers.com + Greekmarks.com
Ελληνικά Social Bookmarking sites
Top Greek Sites | Best Sites




greek-sites.gr http://feeds.feedburner.com/PhotoJerry