Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

Λαμπρή η τελετή αφής στην Ολυμπία με νέα πρωθιέρεια!



Σε μία ξεχωριστή, λαμπρή τελετή στους πρόποδες του Κρόνιου λόφου, στην αρχαία Ολυμπία ολοκληρώθηκε με επιτυχία η τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας. Η Ολυμπιακή Φλόγα θα ταξιδέψει και στις πέντε ηπείρους προτού φτάσει στη Σιγκαπούρη, όπου θα φιλοξενηθεί η διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων Νέων, η οποία τελεί υπό την εποπτεία της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.
Στον ρόλο της πρωθιέρειας εμφανίστηκε η Ινώ Μενεγάκη, διακεκριμένη ηθοποιός του Εθνικού Θεάτρου και πρώην Εστιάδα, που αντικατέστησε τη Μαρία Ναυπλιώτου η οποία ολοκλήρωσε τη θητεία της με επιτυχία. Υπεύθυνη της τελετής παρέμεινε η χορογράφος Αρτεμις Ιγνατίου (η Αρτεμις, που είναι και καθηγήτρια του Ωδείου Αθηνών, πρόσθεσε στην τελετή αφής το χορευτικό). Ως πρώτος λαμπαδηδρόμος επιλέχτηκε ο χρυσός πρωταθλητής Ευρώπης εφήβων της γυμναστικής στο τραμπολίνο Απόστολος Κουταβάς.
Πλήθος κόσμου απ’ όλα τα μήκη και πλάτη της Γης κάτω από τον καυτό ήλιο παρακολούθησε την τελετή με τη δέουσα προσήλωση. Τουρίστες, αλλά και ντόπιοι έδωσαν το πιο θερμό χειροκρότημα στους συντελεστές.
Η επίσημη τελετή αφής ξεκίνησε την Παρασκευή στις 11.00 το πρωί, παρουσία του προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Ζακ Ρογκ, του προέδρου της ΕΟΕ Σπύρου Καπράλου, του γενικού γραμματέα Αθλητισμού Πάνου Μπιτσαξή, του προέδρου της ΔΟΑ Ισίδωρου Κούβελου, του δημάρχου Ολυμπίας Γιώργου Αηδόνη, εκπροσώπων του Ελληνικού Κοινοβουλίου, εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Ολυμπιονικών κ.ά.
πηγή:Espresso

buzz it!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

No of pages
Related Posts with Thumbnails
 
SYNC BLOGS http://rpc.technorati.com/rpc/ping Free Hit Counter [Valid Atom 1.0] Neemo.gr GreekBloggers.com + Greekmarks.com
Ελληνικά Social Bookmarking sites
Top Greek Sites | Best Sites




greek-sites.gr http://feeds.feedburner.com/PhotoJerry