Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

ΚΥΠΡΟΣ: Σχέδιο επιχορήγησης διακοπών 2010 για τα άτομα με αναπηρίες!



Δικαιούχοι του Σχεδίου επιχορήγησης διακοπών 2010 που ανακοίνωσε το Τμήμα Κοινωνικής Ενσωμάτωσης Ατόμων με Αναπηρίες του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων της Κύπρου, είναι Κύπριοι πολίτες με αναπηρίες, καθώς και ευρωπαίοι πολίτες με αναπηρίες, οι οποίοι έχουν μόνιμη διαμονή στις περιοχές που ελέγχονται από την Κυπριακή Δημοκρατία για τουλάχιστον 12 συνεχείς μήνες με ετήσιο ακαθάριστο οικογενειακό εισόδημα σύμφωνα με τον πίνακα που ακολουθεί:



Προτεραιότητα για την επιχορήγηση δίνεται στα άτομα που δεν έχουν επωφεληθεί από το Σχέδιο τα προηγούμενα δύο χρόνια και σε όσους έχουν χαμηλότερα εισοδήματα, ενώ σε περίπτωση ανάγκης προτεραιότητα θα παρέχεται και βάσει της σοβαρότητας της αναπηρίας. Σημειώνεται πως ο ενδιαφερόμενος, ή άλλο μέλος της οικογένειας, μπορεί να επωφεληθεί από ένα μόνο κρατικό σχέδιο επιχορήγησης διακοπών.
Επίσης, σε επιχορήγηση δικαιούνται και οι εξαρτώμενοι των ατόμων με αναπηρίες, δηλαδή ο/η σύζυγος και: α) παιδί που δεν συμπλήρωσε το 18ο έτος της ηλικίας του, β) άρρεν άγαμο παιδί μέχρι 25 ετών, που είτε υπηρετεί στην Εθνική Φρουρά είτε είναι φοιτητής, γ) θήλυ άγαμο παιδί μέχρι 23 ετών, που είναι φοιτήτρια.
Τονίζεται πως σε περίπτωση μονήρη ενήλικου αιτητή με σοβαρές αναπηρίες επιχορήγηση δικαιούται και ο συνοδός ή φροντιστής του.
Το Σχέδιο επιχορήγησης καλύπτει μέχρι 7 διανυκτερεύσεις, σε ένα ξενοδοχείο/τουριστικό κατάλυμα, με τα πιο κάτω ποσά ημερησίως:



Διευκρινίζεται πως σε καμιά περίπτωση το ύψος της επιχορήγησης δεν μπορεί να ξεπερνά τα πραγματικά έξοδα διαμονής και διατροφής στο ξενοδοχείο, ενώ σε περίπτωση που θα επιλεγεί ξενοδοχείο με πιο ψηλές χρεώσεις από τις πιο πάνω, η διαφορά θα καλυφθεί από τον δικαιούχο.
Οι διακοπές μπορούν να πραγματοποιούνται από την ημερομηνία λήψης της έγκρισης από τον δικαιούχο μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2010. Μετά την έγκριση, στους δικαιούχους θα αποσταλεί κατάλος με τα ξενοδοχεία/τουριστικά καταλύματα στην Κύπρο που συμμετέχουν στο Σχέδιο, καθώς και πιστοποιητικό με το εγκεκριμένο ποσό επιχορήγησης, το οποίο θα παρουσιάσουν στο ξενοδοχείο.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Τμήμα Κοινωνικής Ενσωμάτωσης Ατόμων με Αναπηρίες του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων της Κύπρου:
http://www.mlsi.gov.cy/

ΠΗΓH: http://i-diadromi.blogspot.com

buzz it!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

No of pages
Related Posts with Thumbnails
 
SYNC BLOGS http://rpc.technorati.com/rpc/ping Free Hit Counter [Valid Atom 1.0] Neemo.gr GreekBloggers.com + Greekmarks.com
Ελληνικά Social Bookmarking sites
Top Greek Sites | Best Sites




greek-sites.gr http://feeds.feedburner.com/PhotoJerry