Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

Μέχρι και 3,5 σεντ οι αυξήσεις στα καύσιμα


Πάνω από το 1 ευρώ η βενζίνη 98 οκτανίων


Λευκωσία: Αυξήσεις έως και 3,5 σεντ το λίτρο στις τιμές των καυσίμων επέβαλαν την Τετάρτη τρεις εταιρείες πετρελαιοειδών, με τη λιανική τιμή της βενζίνης 98 οκτανίων να ξεπερνά το 1 ευρώ. Σε αυξήσεις αναμένεται να προχωρήσει σήμερα και η εταιρεία Lukoil. Η λιανική τιμή πώλησης της βενζίνης 95 οκτανίων από πρατήρια της ΕΚΟ ανήλθε στα 0,989 ευρώ, της βενζίνης 98 οκτανίων στα 1,024 ευρώ και του πετρελαίου κίνησης στα 0,909 ευρώ το λίτρο. Η εταιρεία διατήρησε στις ίδιες τιμές το πετρέλαιο θέρμανσης (0,615 ευρώ) και την κηροζίνη (0,621 ευρώ).


Σε πρατήρια της Exxon Mobil η τιμή της βενζίνης 95 οκτανίων ανήλθε στα 0,989 ευρώ το λίτρο, της βενζίνης 98 οκτανίων στα 1,009 ευρώ και του πετρελαίου κίνησης στα 0,909 ευρώ το λίτρο.

Η εταιρεία προχώρησε σε αλλαγές της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης και της κηροζίνης. Σε πρατήριά της η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης και της κηροζίνης ανήλθε στα 0,639 ευρώ το λίτρο.

Ζητά διευκρινίσεις η ΕΔΕΚ

Η ΕΔΕΚ αναμένεται να ζητήσει εντός της ημέρας από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εμπορίου, να πληροφορηθεί κατά πόσον το μέγεθος των αυξήσεων, στις οποίες προχωρούν οι εταιρείες καυσίμων είναι δικαιολογημένο.

Ο βουλευτής του κόματος Γιώργος Βαρνάβα, εξέφρασε ανησυχίες κατά πόσον οι εισαγωγείς ειδών πρώτης ανάγκης εκμεταλευθούν τις αυξήσεις και μετακυλήσουν την αύξηση στα προϊόντα τους.

πΗΓΉ: http://www.philenews.com

buzz it!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

No of pages
Related Posts with Thumbnails
 
SYNC BLOGS http://rpc.technorati.com/rpc/ping Free Hit Counter [Valid Atom 1.0] Neemo.gr GreekBloggers.com + Greekmarks.com
Ελληνικά Social Bookmarking sites
Top Greek Sites | Best Sites




greek-sites.gr http://feeds.feedburner.com/PhotoJerry