Σάββατο 20 Μαρτίου 2010

Προστασία του email μας από τα spam!

Προστασία του email μας από τα spam


Πάρα πολλοί χρήστες πλέον λαμβάνουν καθημερινά spam emails.Ακόμα και αν δημιουργήσουμε μία νέα διεύθυνση θα παρατηρήσουμε ότι σε λίγο διάστημα θα αρχίσει να δέχεται spam emails.Πώς μπορούμε να προστατέψουμε τo email μας λοιπόν από αυτά τα spam?

Χρησιμοποίηση spam φίλτρων


Αν το email μας είναι στο yahoo,gmail,hotmail ή σε κάποιον άλλον email provider αυτά τα φίλτρα είναι ενεργοποιημένα από μόνα τους.Ωστόσο αν πέρνουμε τα email μας μέσω του outlook μπορούμε να βάλουμε κάποιο πρόγραμμα ειδικό για αυτήν την δουλειά όπως spam assasin κτλ.

Προσέχουμε τις ιστοσελίδες που θα δώσουμε το email μας

Δεν δίνουμε το email μας σε φόρουμς,κανάλια στο irc και σε διάφορες άλλες ιστοσελίδες που δεν εμπιστευόμαστε.Αν θα χρειαστεί για κάποιο λόγο να δώσουμε το email μας για να κάνουμε register κάπου ή να το χρησιμοποιήσουμε σε καμιά φόρμα τότε κάνουμε έναν προσωρινό λογαριασμό κάπου και δίνουμε εκείνο το email.

Χρησιμοποίηση συγκεκριμένου φορμάτ του email μας

Αν έχουμε κάποια ιστοσελίδα ή blog και πρέπει να αναρτήσουμε την email διεύθυνση μας τότε θα πρέπει να την γράψουμε στο φορμάτ admin[at]test.com και όχι στο φορμάτ admin@test.com. Ο λόγος είναι ότι έτσι δεν θα μπορέσουν τα spambots να εντοπίσουν την διεύθυνση μας.

Αποφυγή απάντησης στα spam email

Σε περίπτωση που λάβουμε ένα spam email δεν θα πρέπει ούτε να το προωθήσουμε στις επαφές μας ούτε να απαντήσουμε με κάποιο reply διότι αν το κάνουμε αυτό θα παρατηρήσουμε ότι τα spam emails που θα έρχονται στο inbox μας θα αυξάνονται.

datalibrary

buzz it!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

No of pages
Related Posts with Thumbnails
 
SYNC BLOGS http://rpc.technorati.com/rpc/ping Free Hit Counter [Valid Atom 1.0] Neemo.gr GreekBloggers.com + Greekmarks.com
Ελληνικά Social Bookmarking sites
Top Greek Sites | Best Sites




greek-sites.gr http://feeds.feedburner.com/PhotoJerry