Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

Παγκόσμια Ημέρα Μετεωρολογίας - 23 Μαρτίου

Παγκόσμια Ημέρα Μετεωρολογίας - 23 Μαρτίου


Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μετεωρολογίας στις 23 Μαρτίου, η Μετεωρολογική Υπηρεσία, τίμησε σήμερα εθελοντές παρατηρητές σε μετεωρολογικούς σταθμού, ως ένδειξη της προσφοράς τους στην Υπηρεσία.
Η Συνθήκη για την δημιουργία του Παγκόσμιου Οργανισμού Μετεωρολογίας, τέθηκε σε ισχύ στις 23 Μαρτίου του 1950. Πρόκειται για ένα εξειδικευμένο όργανο του ΟΗΕ σε θέματα κλίματος και καιρικών προβλέψεων. Έτσι, σε ανάμνηση αυτού του γεγονότος, η 23η Μαρτίου ορίσθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα της Μετεωρολογίας.
Όπως έχει καθιερωθεί ως παράδοση, κάθε χρόνο υπάρχει καινούριο θέμα για τους εορτασμούς της Παγκόσμιας Μετεωρολογικής Ημέρας. Φέτος το θέμα είναι ο «Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός – 60 χρόνια Προσφοράς Υπηρεσιών για την Ασφάλεια μας και την Ευημερία». Το θέμα αυτό θεωρείται από τον ΠΜΟ, επίκαιρο αφού σήμερα τα Ηνωμένα Έθνη έχουν στόχο τη προστασία της υγείας, τη διασφάλιση της παραγωγής τροφίμων και πόσιμου νερού,  την εξάλειψη της φτώχειας καθώς επίσης και την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών που οφείλονται στις κλιματικές αλλαγές.

πηγή:http://www.sigmalive.com

buzz it!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

No of pages
Related Posts with Thumbnails
 
SYNC BLOGS http://rpc.technorati.com/rpc/ping Free Hit Counter [Valid Atom 1.0] Neemo.gr GreekBloggers.com + Greekmarks.com
Ελληνικά Social Bookmarking sites
Top Greek Sites | Best Sites




greek-sites.gr http://feeds.feedburner.com/PhotoJerry