Κυριακή 28 Μαρτίου 2010

Ο κερατάς δικαιώνεται τώρα και δικαστικά!!

Την πρωτοφανή απόφαση να αποζημιώσει η ερωμένη την απατημένη σύζυγο με το ποσό των εννιά εκατ. δολαρίων έβγαλε δικαστήριο, προκαλώντας σάλο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αιτία; Ότι έκλεψε τον άνδρα από τη νόμιμη γυναίκα του και δημιούργησε συνθήκες «συναισθηματικής αποξένωσης» ανάμεσα στο ζευγάρι.




Κάνοντας χρήση ενός πολύ παλαιού νόμου που ισχύει στη Βόρεια Καρολίνα των Ηνωμένων Πολιτειών, η απατημένη σύζυγος Σίνθια Σάκελφορντ κατηγόρησε την Αν Λάντκουιστ και κέρδισε: το δικαστήριο υποχρεώνει την ερωμένη να καταβάλει 5 εκατ. δολάρια ως αποζημίωση και άλλα 4 εκατ. δολάρια για την ηθική βλάβη που προκάλεσε, αφού εξαιτίας της διαλύθηκαν 33 χρόνια έγγαμου βίου.


Η Βόρεια Καρολίνα είναι μια από τις επτά Πολιτείες των ΗΠΑ όπου ισχύει ο νόμος περί «συναισθηματικής αποξένωσης». Οι νομοθέτες αρνούνται να τον καταργήσουν από φόβο μήπως θεωρηθεί ότι επιδεικνύουν ανοχή στη μοιχεία. Έτσι, βγήκε αυτή η πρωτοφανής απόφαση.

Όπως έγινε γνωστό, ο Αλαν Σάκελφορντ, 62 χρόνων, δικηγόρος, συνάντησε την κυρία Λάντκουιστ όταν του ζητήθηκε να προσφέρει τις νομικές υπηρεσίες του στο πανεπιστήμιο όπου εκείνη ήταν κοσμήτορας. Στην αγωγή της η 60χρονη σύζυγος αναφέρει ότι η κυρία Λάντκουιστ άρχισε «σκοπίμως να αποπλανά» τον κ. Σάκελφορντ τον Νοέμβριο του 2004. Όταν πλέον είχε σοβαρές αμφιβολίες για την αφοσίωση του συζύγου της προσέλαβε ιδιωτικό ντετέκτιβ ο οποίος επιβεβαίωσε τις υποψίες της.

Η 49χρονη Λάντκουιστ, η οποία δήλωσε έκπληκτη από την απόφαση του δικαστηρίου, πρόκειται να ασκήσει έφεση. Στο μεταξύ, οι Σάκελφορντ βρίσκονται σε διάσταση από το 2005, ωστόσο το διαζύγιό τους δεν έχει εκδοθεί ακόμα, κάτι που πρόκειται να εκδοθεί πολύ σύντομα…

Star.gr

buzz it!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

No of pages
Related Posts with Thumbnails
 
SYNC BLOGS http://rpc.technorati.com/rpc/ping Free Hit Counter [Valid Atom 1.0] Neemo.gr GreekBloggers.com + Greekmarks.com
Ελληνικά Social Bookmarking sites
Top Greek Sites | Best Sites




greek-sites.gr http://feeds.feedburner.com/PhotoJerry