Πέμπτη 25 Μαρτίου 2010

Νέο σκάνδαλο: Ιερέας κακοποίησε πάνω από 200 παιδιά!!!

Νέο σκάνδαλο έρχεται στο φως από τους κόλπους της Καθολικής Εκκλησίας. Όπως δημοσιεύουν σήμερα οι Νew York Times, «γνωστοί Αμερικανοί ιερείς, αλλά και ο Γιόζεφ Ράτσιγκερ -πριν εκλεγεί πάπας- μαζί με τον σημερινό υπουργό των εξωτερικών της Αγίας ‘Εδρας,Ταρτσίζιο Μπερτόνε, συνέβαλαν στην συγκάλυψη ενοχοποιητικών στοιχείων σε βάρος ιερέα που κατηγορήθηκε για παρενόχληση 200 και πλέον ανηλίκων».


Η συγκεκριμένη περίπτωση αφορά στον ιερέα Λόρενς Μάρφι, ο οποίος εργάσθηκε σε καθολικό σχολείο για κωφάλαλα παιδιά, στην πολιτεία του Γουϊσκόνσιν, από το 1950 μέχρι το 1977.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το 1996, ο τότε καρδινάλιος και νυν πάπας Ράτσιγκερ επέλεξε να μην απαντήσει σε δυο γράμματα που του είχαν αποσταλεί από τον καθολικό αρχιεπίσκοπο της πόλης Μιλγουόκι, στα οποία γινόταν αναφορά στην απαράδεκτη συμπεριφορά του εν λόγω ιερέα.

Οκτώ μήνες αργότερα, ο καρδινάλιος Μπερτόνε έδωσε οδηγίες να ξεκινήσει μια άκρως απόρρητη εκκλησιαστική δίκη, αλλά η όλη διαδικασία, μετά από λίγο καιρό, σταμάτησε.

Ο πατέρας Μάρφι μετατέθηκε, απόρρητα πάντα, σε άλλα καθολικά σχολεία και ενορίες, όπου και παρέμεινε μέχρι που απεβίωσε, το 1998.

Ο σημερινός εκπρόσωπος του Βατικανού, πατέρας Φεντερίκο Λομπάρντι, σε ανακοινωθέν του εξηγεί ότι στην απόφαση να μην τιμωρηθεί ο Μάρφι «μέτρησαν η κακή κατάσταση της υγείας του κληρικού και η απουσία νέων κατηγοριών σε βάρος του».

Εν τω μεταξύ, σήμερα το πρωί, ακτιβιστές του αμερικανικού συνδέσμου Σναπ (που μάχεται κατά των κρουσμάτων παιδεραστίας μέσα στην Καθολική εκκλησία), πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία στα σύνορα Ιταλίας - Βατικανού, κατακρίνοντας την στάση του πάπα Βενέδικτου στην όλη υπόθεση.

«Δόθηκε, σαφώς, προτεραιότητα στην προστασία της Εκκλησίας», γράφουν οι New York Times.

Zougla.gr 

buzz it!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

No of pages
Related Posts with Thumbnails
 
SYNC BLOGS http://rpc.technorati.com/rpc/ping Free Hit Counter [Valid Atom 1.0] Neemo.gr GreekBloggers.com + Greekmarks.com
Ελληνικά Social Bookmarking sites
Top Greek Sites | Best Sites




greek-sites.gr http://feeds.feedburner.com/PhotoJerry