Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

Ναυτική τραγωδία στην Πάφο: Νεκρός αστυνομικός αναζητείται Ρωσίδα

Ναυτική τραγωδία στην Πάφο:Ναυάγιο με σκάφος ζεύγους Ρώσων στο λιμανάκι Πάφου.
Νεκρός αστυνομικός αναζητείται Ρωσίδα

Μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας και του λιμενικού





Το θάνατο αστυνομικού της Λιμενικής Αστυνομίας, Ανδρέα Γεωργίου, 30 χρόνων από τη Λεμεσό, επιβεβαίωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου της Αστυνομίας Μιχάλης Κατσουνωτός, σε διάσκεψη Τύπου σήμερα στην Αστυνομική Διεύθυνση Πάφου, αναφορικά με την επιχείρηση που βρίσκεται σε εξέλιξη για ανεύρεση της συζύγου Ρώσου, το σκάφος των οποίων ναυάγησε σήμερα το πρωί λίγο έξω από το λιμανάκι της Πάφου.



Οπως ανέφερε στους δημοσιογράφους ο κ. Κατσουνωτός, ο Γεωργίου,
ο οποίος ήταν νυμφευμένος χωρίς παιδιά, διακρινόταν για το ήθος και την προσφορά του στην Λιμενική Αστυνομία. Εξέφρασε τα θερμά συλλυπητήρια της Αστυνομίας προς την οικογένεια του εκλιπόντος, προσθέτοντας ότι η Δύναμη θα αναλάβει όλα τα έξοδα της κηδείας η οποία θα γίνει μετά τη νενομισμένη νεκροψία.



Ο Γεωργίου είχε επιβιβαστεί σε φουσκωτό σκάφος της Λιμενικής Αστυνομίας μαζί με τον συνάδελφό του Κυριάκο Θεοφάνους, για εντοπισμό της 31χρονης Ρωσίδας ναυαγού όταν σε κάποια φάση το σκάφος κτυπήθηκε από μεγάλο κύμα και ανατράπηκε με αποτέλεσμα να βρεθεί στη θάλασσα. Ο Θεοφάνους κατάφερε και κρατήθηκε στο σκάφος από τη μηχανή.



Στην περιοχή προσέτρεξε για βοήθεια το ελικόπτερο της Αστυνομίας το οποίο περισυνέλλεξε τον Θεοφάνους και τον μετέφερε στο νοσοκομείο Πάφου. Επιστρέφοντας στη σκηνή, εντόπισε και τον Γεωργίου να επιπλέει στη θάλασσα όπου και τον ανέσυρε από το νερό, τον μετέφερε στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.



Στην Πάφο, εκτός από τον Αρχηγό της Αστυνομίας Μιχάλη Παπαγεωργίου, μετέβη και ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Λουκάς Λουκά ο οποίος επισκέφθηκε στο νοσοκομείο τους οικείους του Γεωργίου και τους εξέφρασε τα συλλυπητήριά του.



Ο τριαντάχρονος Ρώσος και τα δύο του παιδιά, όπως και ο Θεοφάνους νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Πάφου και είναι καλά στην υγεία, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες στη ξηρά και στη θάλασσα για εντοπισμό της Ρωσίδας μητέρας.



Το σκάφος προερχόταν από την Τουρκία και ναυάγησε τις πρωινές ώρες λόγω θαλασσοταραχής.



Ο Ρώσος κατάφερε να βγει στη στεριά και να ειδοποιήσει τη Λιμενική Αστυνομία η οποία έσπευσε αμέσως στη σκηνή.

Πηγή: iKypros

buzz it!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

No of pages
Related Posts with Thumbnails
 
SYNC BLOGS http://rpc.technorati.com/rpc/ping Free Hit Counter [Valid Atom 1.0] Neemo.gr GreekBloggers.com + Greekmarks.com
Ελληνικά Social Bookmarking sites
Top Greek Sites | Best Sites




greek-sites.gr http://feeds.feedburner.com/PhotoJerry