Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Το κάρυ προστατεύει τα νεύρα μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο!!!



Πληθώρα επιστημονικών μελετών έχουν παρουσιάσει πολλές πιθανές θετικές επιδράσεις της κατανάλωσης κάρυ στον ανθρώπινο οργανισμό.
Το κάρυ γενικά περιγράφει το σύνολο των καρυκευμάτων της ευρύτερης κατηγορίας συμπεριλαμβάνοντας τον τέρμινθο, την κουρκουμίνη, το κόκκινο πιπέρι, τον κόλιανδρο και το κύμινο.
Αμερικανοί ερευνητές αναφέρουν στην

Εφημερίδα ‘’νευροχημεία’’, ότι οι τραυματικές κακώσεις της κεφαλής μετά από ένα εγκεφαλικό επεισόδιο προφανώς προστατεύονται από μια ουσία που περιέχει το μπαχαρικό κάρυ! Τα νευρικά κύτταρα του εγκεφάλου είναι πολύ ευαίσθητα μετά από ένα εγκεφαλικό επεισόδιο!
Το ισχυρό φάρμακο ονομάζεται CNB-001 και προέρχεται από το ινδικό μπαχαρικό κουρκουμά ή κουρκούμη (turmeric) που είναι το κύριο συστατικό του κάρι, Αυτή είναι μια σκόνη που είναι έντονη πορτοκαλί και κίτρινη και προέρχεται από τη ρίζα του φυτού κουρκουμά.
Σε μελέτες σε ζώα, το CNB-001 έχει ήδη αποδείξει την αποτελεσματικότητά του και θα κάνει σύντομα τους εμπειρογνώμονες στο Ιατρικό Κέντρο Cedars-Sinai να αρχίσουν τις δοκιμές και σε ανθρώπους!
Το κάρυ αποτελεί και σύμμαχος κατά του καρκίνου. Ειδικά στην καταπολέμηση του καρκίνου του οισοφάγου, η ουσία κουρκουμίνη που περιέχεται στο κάρυ μπορεί να παίζει σπουδαίο ρόλο. Επίσης στον καρκίνο του μαστού, του προστάτη και του παχέος εντέρου, όπως δείχνουν επιδημιολογικές μελέτες. Τα αποτελέσματα των μελετών της νόσου Alzheimer ήταν αρκετά ενθαρρυντικά, καθώς η κουρκουμίνη φάνηκε να μπλοκάρει και το σχηματισμό αμυλοειδών ινών που συνθέτουν τις πλάκες αυτής της νόσου .
ΤΖΑΚΟΥ ΕΛΕΝΗ

http://www.i-diadromi.com

buzz it!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

No of pages
Related Posts with Thumbnails
 
SYNC BLOGS http://rpc.technorati.com/rpc/ping Free Hit Counter [Valid Atom 1.0] Neemo.gr GreekBloggers.com + Greekmarks.com
Ελληνικά Social Bookmarking sites
Top Greek Sites | Best Sites




greek-sites.gr http://feeds.feedburner.com/PhotoJerry