Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Αθήνα, η χειρότερη πόλη της Δύσης!!!

Σύμφωνα με έρευνα, που διεξάχθηκε ανάμεσα σε 140 πόλεις του κόσμου, η Αθήνα χαρακτηρίζεται ως η πόλη με τις χειρότερες συνθήκες διαβίωσης στη Δυτική Ευρώπη!

Αυτό οφείλεται κυρίως στο χαμηλό επίπεδο εκπαίδευσης και τα σοβαρά προβλήματα στις υποδομές, ειδικά στο οδικό δίκτυο, ενώ τα στοιχεία προέκυψαν από έρευνα που διεξάγεται κάθε χρόνο για λογαριασμό του βρετανικού περιοδικού ''Economist''.


Σε αντιδιαστολή, το πιο φιλόξενο και ανθρώπινο μέρος για να ζει κανείς μόνος του, ή με την οικογένειά του, είναι, σύμφωνα με την έρευνα, το Βανκούβερ στον Καναδά.

Στη δεύτερη θέση, βρίσκουμε τη Μελβούρνη, ενώ στην τρίτη τη Βιέννη.

Η χειρότερη πόλη για να ζει κανείς παγκοσμίως, είναι η Χαράρε στη Ζιμπάμπουε της Αφρικής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η βαθμολογία που δόθηκε στην ελληνική πρωτεύουσα, ήταν 81,2%, οριακά πάνω από τα επίπεδα βιωσιμότητας.

Ο συντάκτης της έκθεσης, Τζον Κόπστεϊκ, εξήγησε πως ''οι σχετικά αραιοκατοικημένες πόλεις, μεσαίου μεγέθους στα ανεπτυγμένα κράτη τείνουν να συγκεντρώνουν υψηλότερη βαθμολογία, καθώς διαθέτουν όλες τις παροχές σε επίπεδο πολιτισμού και υποδομών, καθώς και λιγότερα προβλήματα που προκαλούνται από την εγκληματικότητα ή τον συνωστισμό.''

cosmo.gr

buzz it!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

No of pages
Related Posts with Thumbnails
 
SYNC BLOGS http://rpc.technorati.com/rpc/ping Free Hit Counter [Valid Atom 1.0] Neemo.gr GreekBloggers.com + Greekmarks.com
Ελληνικά Social Bookmarking sites
Top Greek Sites | Best Sites




greek-sites.gr http://feeds.feedburner.com/PhotoJerry