Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Οι 10 μεγαλύτεροι δολοφόνοι του ανθρώπινου γένους....

Σίγουρα το μεγαλύτερο θαύμα στον πλανήτη είναι της γέννησης μιας ζωής

Εμφανίζεται σε κάθε στιγμή της ημέρας.
Αυτός ο θαυμασμός όμως για την ζωή, μας οδηγεί στον φόβο για την καταστροφή αυτής της ζωής.
Από την αρχή του κόσμου ο θάνατος έχει χρησιμοποιήσει πολλές μορφές για να μας δείξει την παρουσία του και να δώσει ένα τέλος σε μια μορφή ζωής.

Παρακάτω θα δείτε μια λίστα με τις 10 μεγαλύτερες μορφές θανάτου για το ανθρώπινο γένος.
Μερικές από αυτές είναι φυσικές και έρχονται από την ίδια την φύση και άλλες είναι αποτέλεσμα της παράλειψης ή της έλλειψης πρόληψης.

10- Simo Hayha -- ο πιο θανατηφόρος στρατιώτης

Αν και πολλοί διαφορετικοί πολιτισμοί έχουν μύθους που μιλούν για χιλιάδες άνδρες που έχουν σφαγιαστεί από το χέρι ενός δολοφόνου, ο Simo Hayha είναι ένας από τους πλέον θανατηφόρους στρατιώτες του σύγχρονου πολέμου. 
Το Παρατσούκλι του "λευκός θάνατος", μπορεί να βρεθεί σε διάφορους καταλόγους στο top 10, και για καλό λόγο. 
Συχνά θεωρείται o καλύτερος σκοπευτής που  έχει υπηρετήσει στον πόλεμο, ο Hayha χρεώνεται  με πάνω από 800 θανατώσεις. 
Κατά τη διάρκεια του χειμώνα στον πόλεμο μεταξύ της Φινλανδίας και της Σοβιετικής Ένωσης, ο Simo Hayha επιβεβαιώθηκε ότι σκότωσε 505  ανθρώπους (ακόμα 37 ανεπιβεβαίωτοι), καθώς και πάνω από 200 σκότωσε με οπλοπολυβόλο. 
Ακόμα κι αν αριθμοί του είναι ασήμαντοι σε σύγκριση με το υπόλοιπο αυτής της λίστας, κέρδισε σίγουρα το δικαίωμα να αναγνωρίζεται ως ένας από τους πλέον θανατηφόρους στρατιώτες του κόσμου. 
Ο Simo Hayha όταν ρωτήθηκε αν μετάνιωσε για την δολοφονία τόσων πολλών ανθρώπων απάντησε: «Έκανα ό, τι μου είπαν να κάνω όσο καλύτερα μπορούσα»..

09 – Ευλογιά -- Η πιο θανατηφόρα νόσος

Η παλαιότερη μορφή αυτής της νόσου πιθανότατα βρέθηκε στη μούμια ενός Αιγυπτίου που πέθανε το 1157 π.Χ..
 Κατά τη διάρκεια του 20ου αιώνα και μόνο, εκτιμάται ότι η ευλογιά σκότωσε κάπου μεταξύ 300 και 500 εκατομμύρια ανθρώπους. Με το ποσοστό θνησιμότητας στο 30-35%, και λαμβάνοντας υπόψη την ευκολία με την οποία ευλογιά μεταδίδεται, είναι δύσκολο να μελετηθεί το ιστορικό αντίκτυπο αυτής της νόσου.
Παρόλο που έχει σχεδόν εξαφανιστεί αυτή η νόσος, δεν θα μπορούσε να μην συμπεριλήφθη στην λίστα μας, μιας και ήταν ένας από τους μεγαλύτερους δολοφόνους του ανθρώπου.

08 - Pedro Alonso Lopez -- ο πιο θανατηφόρος δολοφόνος κατά συρροή

Ονομάζεται "το τέρας των Άνδεων»,  και γεννήθηκε από μια 13χρονη πόρνη, το 1948. Τον Lopez τον πήρε από μικρό ένας παιδεραστής, και τον βίαζε συστηματικά πριν τον αναλάβει μια οικογένεια και τον γράψουν σε ένα σχολείο για ορφανά.
Μετά τον βιασμό του από έναν δάσκαλο, έφυγε μακριά και βρέθηκε στην φυλακή στα 18 του χρόνια.
Εκεί ο Lopez βιάζεται ομαδικά και εικάζεται ότι σκότωσε τους τρεις από τους βιαστές του ενώ ήταν ακόμα στην φυλακή.
Όταν εξέτισε την ποινή φυλάκισης του και αποφυλακίστηκε, ξεκίνησε και ο χορός των δολοφονιών του.
Ισχυρίστηκε ότι το 1978 είχε σκοτώσει πάνω από 100 νεαρά κορίτσια, και αργότερα ομολόγησε περισσότερες από 300 δολοφονίες. Τελικά κατέληξε σε μια ψυχιατρική πτέρυγα του νοσοκομείου στην Μπογκοτά το 1994, και μετά από την αποφυλάκισή του από εκεί το 1998 δεν έχει δει ή ακούσει κανείς τίποτα γι αυτόν. Δεν είναι γνωστό αν είναι ζωντανός ή νεκρός.

07 – Θρησκεία -- η πιο θανατηφόρος ιδέα

Το πιο δύσκολο μέρος για να συμπεριφερθεί  η θρησκεία στη λίστα αυτή,  είναι πώς να την ονομάσεις. Το "Ιδέα" φαινόταν να γενικεύει καλύτερα την έννοια του τι είναι η θρησκεία, έτσι αρκέστηκα με αυτό. Πολλοί θα συμφωνήσουν ότι η θρησκεία έχει προκαλέσει περισσότερους θανάτους στην ιστορία από οτιδήποτε άλλο. 
Όλες οι καταχωρήσεις στον κατάλογο αυτόν, καθώς και η συνεχιζόμενη αναταραχή στη Μέση Ανατολή: όλα βασίζονται σε μια θρησκεία, είτε ανθρωπογενείς είτε 
βασιζομένη στον λόγο του εκάστοτε «Θεού». Ακόμη και η τρομοκρατία συχνά αιτιολογείται από τους δράστες της «στο όνομα του Θεού», ή σε μια από τις πολλές παραλλαγές της. 
Είτε πιστεύεται στον Θεό, είτε όχι, δεν παύει η θρησκεία να είναι υπεύθυνη για δισεκατομμύρια θανάτους, είτε άμεσα είτε έμμεσα.

06 - 1931 Πλημμύρες στην Κίνα – Η πιο φονική φυσική καταστροφή

Σκέφτηκα να προσθέσω στην λίστα την κινεζική πείνα του 1958-1961, επειδή σκότωσε μεταξύ 15 εκατ. και 43 εκατ. Ανθρώπους μέσα σε 3 χρόνια.
Ωστόσο σκέφτηκα να περιλάβω μια πράξη από την οργή της φύσης.
Διάφοροι παράγοντες συνδυάστηκαν και προκάλεσαν τις πλημμύρες του 1931 στην Κίνα, οι οποίες σκότωσαν περίπου από 1 έως 4 εκατομμύρια ανθρώπους. Οι πλημμύρες κατέστρεψαν περίπου 80 εκατομμύρια σπίτια και κατέστρεψαν τη γεωργία κατά μήκος των Yellow, Yangtze και Huai ποταμιών. Το Φράγμα των Τριών Φαραγγιών έργο που υλοποιήθηκε για να συμβάλει στην αποφυγή τέτοιου είδους πλημμυρών, λόγω των  σοβιετικών συγκρούσεων, είχε ανασταλεί μέχρι το 1980, και τελικά ολοκληρώθηκε το 2009.

05 – Κάπνισμα – Η πιο θανατηφόρα συνήθεια

Καταγράφεται ως τη δεύτερη μεγαλύτερη αιτία θανάτου παγκοσμίως, τα αποτελέσματα του καπνίσματος είναι το 10 % των θανάτων σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας. 
Αυτό σημαίνει περίπου 5 εκατομμύρια ανθρώπους ετησίως. 
Έρευνες δείχνουν ότι το 50% των καπνιστών πεθαίνουν από αυτή την συνήθεια.
Με 650 εκατομμύρια καπνιστές σε όλο τον κόσμο, ο αριθμός απεικονίζει μόνο τις συνολικές επιπτώσεις αυτής της συνήθειας που έχει στην ανθρωπότητα. 
Φυσικά, το πιο απογοητευτικό είναι ότι ο θάνατος από κάπνισμα μπορεί να προληφθεί..

04 – Κουνούπι – Το φονικότερο έντομο

Αν και το κουνούπι, το ίδιο, είναι απλώς ένας μεταφορέας, είναι σίγουρα προάγγελος του θανάτου. Είναι γνωστό ότι ένας κοινός φορέας κουβαλάει πάνω του πάνω από 15 ασθένειες, τα κουνούπια είναι ικανά να διαδώσουν πολλές ασθένειες που μεταδίδονται με το αίμα ασθενειών των παρασιτικών της  φύσης. Η χειρότερη από τις ασθένειες, και αυτός με τη μεγαλύτερη επίπτωση στον άνθρωπο, είναι η ελονοσία. 
Η ελονοσία είναι υπεύθυνη για ένα εκατομμύριο θανάτους κάθε χρόνο, και είναι από τις κύριες αιτίες πρόωρου θανάτου στον κόσμο, δεύτερη μετά το HIV / AIDS στην Αφρική. 
Το κουνούπι αποδεικνύεται ότι είναι μια αποτελεσματική συσκευή αποστολής σημάτων λόγω της αναπαραγωγικής του διαδικασίας. Για να κάνει τα αυγά της, διασπά ένα ένζυμο που βρίσκεται στο αίμα των ζώων και των ανθρώπων σε αμινοξέα. Θα ήθελα να προσθέσω ότι ο HIV έχει διαπιστωθεί ότι είναι αδύνατο να μεταδίδεται από τα κουνούπια. 

03 – Άνθρωπος – το πιο φονικό είδος

Μπορεί το κουνούπι να κερδίζει το δικαίωμά του ως το πιο θανατηφόρο στα ζώα, αλλά το είδος που είναι γνωστό ως Homo sapiens είναι αυτό που πολύ εύκολα προκαλεί τους περισσότερους θανάτους στην ιστορία.
Πολλοί μπορούν να πουν ότι είναι για λόγους θρησκευτικούς ή πατριωτικούς ή οτιδήποτε. Η ουσία είναι ότι ανεξάρτητα από τα μέσα και τις θεωρίες που χρησιμοποιεί, οι θάνατοι προκαλούνται από το χέρι του ανθρώπου. Με την ικανότητα να εξολοθρεύσει τον πλανήτη «με το πάτημα ενός κουμπιού», ο άνθρωπος κερδίζει τον τίτλο του πιο θανατηφόρου είδους.

02 – Joseph Stalin --  Ο πιο θανατηφόρος άντρας

Θα μπορούσα να είχα επιλέξει τον Χίτλερ, ή τον Ιησού, λόγω των επιπτώσεων της θρησκείας στην ανθρώπινη ιστορία, αλλά δεν συγκρίνονται μπροστά σε αυτά που έκανε ο Στάλιν.
Αν και ποτέ δεν θα γίνει γνωστό πόσοι θάνατοι προκλήθηκαν από το σταλινικό καθεστώς, οι εκτιμήσεις κυμαίνονται από 15 εκατομμύρια ανθρώπους  μέχρι 60 εκατομμύρια. Έγινε ηγέτης της Σοβιετικής Ένωσης το 1924, μετά το θάνατο του Βλαντιμίρ Λένιν. 
Ο Στάλιν συγκαταλέγεται στην λίστα μας ως ο φονικότερος άνθρωπος γιατί είναι υπεύθυνος για τους 7,5 εκατομμύρια ανθρώπους από εθνικές μειονότητες που απελάθηκαν (25% ποσοστό θανάτου), των μαζικών θανάτων των αμάχων που βρίσκονταν σε εδάφη κατεχόμενα από τους Ναζί (περίπου 20 εκατομμύρια άνθρωποι),  τη Σοβιετική Πείνα του 1932-33 και τα εκατομμύρια των εκτελέσεων και των γκουλάγκ. Κάποιος θα μπορούσε να τον πιστώσει ακόμη και με θανάτους που οφείλονται στην κραυγαλέα περιφρόνηση για τη ζωή των νεοσυλλέκτων του, όπως ανέμελα και βίαια τους έριχναν στη μάχη, αφού οι σοβιετικές στρατιωτικές απώλειες έφτασαν περίπου τα 35 εκατομμύρια στρατιώτες στο Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο.

01 – Ο χρόνος – Το πιο θανατηφόρο από όλα

Το μονοπάτι της ζωής μας κρύβει ένα μυστήριο. Η ζωή έχει πολλές στροφές, σκαμπανεβάσματα, ξεκινά και σταματά, αλλά ανεξάρτητα από την πορεία της στο συγκεκριμένο ταξίδι ενός ανθρώπου, ο θάνατος θα είναι πάντα εκεί στο τέλος. 
Μπορούμε να αναρωτηθούμε το πώς και το γιατί, αλλά το μόνο σίγουρο σε όλη την πορεία της ζωής μας είναι ότι ο χρόνος θα μας οδηγήσει στον θάνατο.
Μπορεί ο θάνατος να προκληθεί από τα θέματα της λίστας μας, ή από φυσικά αίτια, αλλά ο χρόνος είναι αυτός που θα μας οδηγήσει στο τέλος της ζωής μας.
Ο θάνατος μπορεί να καθυστερήσει αλλά δεν μπορεί να αποφευχθεί.
Ανεξάρτητα από το πώς ζει ο καθένας την ζωή του, σε κάποια στιγμή θα μας βρει όλους ο θάνατος στο τέλος του χρόνου μας!

Μετάφραση – Επιμέλεια: Christiana/himaira 
Πηγή: http://himaira.blogspot.com/

buzz it!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

No of pages
Related Posts with Thumbnails
 
SYNC BLOGS http://rpc.technorati.com/rpc/ping Free Hit Counter [Valid Atom 1.0] Neemo.gr GreekBloggers.com + Greekmarks.com
Ελληνικά Social Bookmarking sites
Top Greek Sites | Best Sites




greek-sites.gr http://feeds.feedburner.com/PhotoJerry