Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Επιστήμονες δημιούργησαν βροχή στο Abu Dhabi Βροχή...

Περισσότερες από 50 τεχνητές καταιγίδες δημιούργησαν μέσα στο 2010 οι επιστήμονες του Ινστιτούτου Μαξ Πλανκ στο Abu Dhabi, προκειμένου να “δροσιστούν” οι κάτοικοι του εμιράτου από την ξηρασία και την αφόρητη ζέστη του καλοκαιριού!


Το συγκεκριμένο εγχείρημα που κόστισε πάνω από 900 εκατομμύρια δολάρια, οφείλεται σε πρωτοβουλία του Σεϊχη Χαλιφα Μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιαν, ο οποίος προσέλαβε επιστήμονες για να δημιουργήσουν τεχνητές βροχές στην περιοχή του Αλ Αιν.

Για να επιτευχθεί αυτό, οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν τεράστιους ιονιστές που έμοιαζαν με απογυμνωμένους λαμπτήρες πάνω σε πόλους χάλυβα, προκειμένου να προκαλέσουν πεδία αρνητικά φορτισμένων σωματιδίων. Με αυτό τον τρόπο προκαλούσαν τον σχηματισμό του σύννεφου που στη συνέχεια προκαλούσε τη βροχή.

Εκτιμάται ότι ήταν η πρώτη φορά στην ιστορία που σχηματίστηκε βροχή από καθαρό ουρανό, αν και η Κίνα είχε χρησιμοποιήσει κάτι ανάλογο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008, προκειμένου να αποτρέψει τις βροχές κατά την διάρκεια των αγώνων.

http://www.otherside.gr

buzz it!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

No of pages
Related Posts with Thumbnails
 
SYNC BLOGS http://rpc.technorati.com/rpc/ping Free Hit Counter [Valid Atom 1.0] Neemo.gr GreekBloggers.com + Greekmarks.com
Ελληνικά Social Bookmarking sites
Top Greek Sites | Best Sites




greek-sites.gr http://feeds.feedburner.com/PhotoJerry