Πέμπτη, 19 Αυγούστου 2010

Αναφορές για κροκοδείλους στην Κύπρο!!

Το Τμήμα Αλιείας της Κύπρου αναζητεί ένα ασυνήθιστο επισκέπτη -ένα κροκόδειλο- στα νερά του φράγματος του Καλοπαναγιώτη και στην πυκνή βλάστηση του ομώνυμου ποταμού που αρχίζει από τη βόρεια πλευρά της κορυφής του Τροόδους και εκβάλλει στον κόλπο της κατεχόμενης Μόρφου.
Η επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη «σύλληψη» του κροκόδειλου, αν πράγματι υπάρχει, οργανώθηκε έπειτα από αναφορά μιας γυναίκας ότι δέχθηκε επίθεση από το ασυνήθιστο για την Κύπρο, ερπετό ενώ βρισκόταν στο περιβόλι της. Είπε μάλιστα, ότι ο κροκόδειλος είχε μήκος ενάμιση μέτρου.
Παρά την πολυήμερη επιχείρηση, δεν έχουν βρεθεί κάποια στοιχεία που... να επιβεβαιώνουν την αναφορά.

Όμως το Τμήμα Αλιείας λαμβάνει σοβαρά υπόψη την αναφορά, εικάζοντας ότι ενδεχομένως κάποιος να είχε φέρει τον κροκόδειλο στην Κύπρο και όταν μεγάλωσε να θέλησε να απαλλαγεί από το ερπετό. Ανάλογη αναφορά για εμφάνιση κροκόδειλου έγινε πρόσφατα και σε φράκτη κοντά στη Λεμεσό.
Εκπρόσωπος του Τμήματος Αλιείας δήλωσε ότι έχουν στηθεί ειδικές δικτυοπαγίδες με δολώματα για τη σύλληψη του κροκόδειλου.
Στο μεταξύ η γυναίκα, από την ημέρα που είδε το ερπετό δεν επέστρεψε στο περιβόλι της, όπου κάθε χρόνο αυτή την περίοδο φυτεύει φασόλια. Όπως είπε, της προκαλεί τρόμο όταν σκέπτεται ότι αρκετές φορές πήρε και τα πέντε εγγονάκια της στο περιβόλι.

Πηγή: http://www.nooz.gr

buzz it!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

No of pages
Related Posts with Thumbnails
 
SYNC BLOGS http://rpc.technorati.com/rpc/ping Free Hit Counter [Valid Atom 1.0] Neemo.gr GreekBloggers.com + Greekmarks.com
Ελληνικά Social Bookmarking sites
Top Greek Sites | Best Sites
greek-sites.gr http://feeds.feedburner.com/PhotoJerry