Κυριακή, 1 Αυγούστου 2010

Αρχαία Ελληνικά στα βρετανικά σχολεία!!!

Τη διδασκαλία της Αρχαίας Ελληνικής θα ξεκινήσουν πειραματικά τρία σχολεία της Βρετανίας με περίπου 160 μαθητές, συνεχίζοντας την επιτυχημένη εισαγωγή της γλώσσας των Λατινικών στα βρετανικά σχολεία.

Το «Πρόγραμμα ‘Ίρις», μια καμπάνια για τη διδασκαλία των «κλασικών» της αρχαιότητας, ανέφερε ότι η συγκεκριμένη προσπάθεια μόνο οφέλη έχει να προσφέρει στους μαθητές, ενώ η Λόρνα Ρόμπινσον, διευθύντρια της εν λόγω... καμπάνιας, ανέφερε: «Η διδασκαλία μιας γλώσσας που έχει διαφορετικό αλφάβητο είναι δύσκολη αλλά πολύ ενδιαφέρουσα. Σίγουρατα αρχαία ελληνικά είναι μια πανέμορφη γλώσσα, γεμάτη από υπέροχες εκφράσεις
«.

Η διδασκαλία της αρχαίας ελληνικής όμως δε θα αφορά μόνο την γραμματική και το συντακτικό αλλά και την εκμάθηση της αρχαιοελληνικής κουλτούρας και ιστορίας, μεταξύ της οποίας και της ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η Σου Γουίτζερυ, επικεφαλής ενός εκ των σχολείων της Οξφόρδης που θα εισάγουν από Σεπτέμβριο τη διδασκαλία της αρχαιοελληνικής γλώσσας, ανέφερε σχετικά πως «μετά τα Λατινικά αποφασίσαμε τη διδασκαλία και των Αρχαίων Ελληνικών καθώς εξυψώνουν την αίσθηση της γλώσσας στα παιδιά τα οποία καταλαβαίνουν και τη σύνδεση των αρχαίων γλωσσών με τις νέες και διασκεδάζουν».

buzz it!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

No of pages
Related Posts with Thumbnails
 
SYNC BLOGS http://rpc.technorati.com/rpc/ping Free Hit Counter [Valid Atom 1.0] Neemo.gr GreekBloggers.com + Greekmarks.com
Ελληνικά Social Bookmarking sites
Top Greek Sites | Best Sites
greek-sites.gr http://feeds.feedburner.com/PhotoJerry