Κυριακή 22 Αυγούστου 2010

Σοβαρό τεχνικό πρόβλημα καθήλωσε επί δίωρο τα αεροσκάφη στη Ελλάδα!



Επηρεάστηκαν πτήσεις από και προς την Κύπρο

Αθήνα: Καθηλωμένα παρέμειναν επί περίπου δύο ώρες τα αεροσκάφη τόσο στο Διεθνή Αερολιμένας Αθηνών «Ελ.Βενιζέλος», όσο και πολλά άλλα σε αεροδρόμια όλης της Ελλάδας, λόγω πτώσης του ηλεκτρονικού συστήματος επικοινωνιών του κέντρου ελέγχου πτήσεων Αθηνών. Το σοβαρό τεχνικό πρόβλημα, στο κεντρικό σύστημα με το οποίο είναι συνδεδεμένοι όλοι οι πύργοι ελέγχου, παρουσιάστηκε περίπου στις 8:30 το πρωί και εμπόδιζε την επικοινωνία των πύργων ελέγχου με τα αεροσκάφη.

Η βλάβη τελικώς εντοπίστηκε και από τις 10:30 αποκαθίσταται σταδιακά η ομαλή ροή των απογειώσεων των αεροσκαφών από όλα τα ελληνικά αεροδρόμια.

Ήδη, από τις 10:30 το πρωί άρχισαν να γίνονται, οι πρώτες, μετά τη διακοπή, απογειώσεις, από το Διεθνές Αεροδρόμιο της Αθήνας, ενώ λίγο μετά τις 11 η κατάσταση ήταν σαφώς καλύτερη και τείνει προς πλήρη εξομάλυνση.

Εκτιμάται ότι πριν από το μεσημέρι η βλάβη θα έχει διορθωθεί και θα έχει αποκατασταθεί πλήρως η ομαλή κίνηση των αεροσκαφών σε όλα τα αεροδρόμια της Ελλάδας.

Λόγω της βλάβης δεν γινόταν καμία απογείωση, ενώ τα αεροσκάφη που έπρεπε να προσγειωθούν, προσέγγιζαν τα αεροδρόμια με βοηθητικά συστήματα.

Από τη βλάβη δεν επηρεάστηκαν οι πτήσεις των αεροσκαφών που διέρχονται από τον ελληνικό εναέριο χώρο.

Επίσης δεκάδες πτήσεις είχαν καθυστερήσεις. Σε πολλές περιπτώσεις οι επιβάτες βρίσκονταν εντός των αεροσκαφών, τα οποία είχαν πάρει θέσεις απογείωσης, περιμένοντας το σχετικό σήμα.

Σε ότι αφορά στην Κύπρο επηρεάστηκαν τρεις πτήσεις από και προς την Αθήνα. Πτήση των Ολυμπιακών Αερογραμμών φτάνει στην Κύπρο στις 12:40, με δύο ώρες καθυστέρηση, ενώ πτήση των Κυπριακών Αερογραμμών, η οποία επρόκειτο να αναχωρήσει από την Αθήνα στις 10:35, αναχωρεί με τουλάχιστον δύο ώρες καθυστέρηση.

Πτήση των Κυπριακών Αερογραμμών, αναχώρησε για την Αθήνα λίγο πριν το μεσημέρι, με μιαμιση ώρα καθυστέρηση.

http://www.philenews.com

buzz it!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

No of pages
Related Posts with Thumbnails
 
SYNC BLOGS http://rpc.technorati.com/rpc/ping Free Hit Counter [Valid Atom 1.0] Neemo.gr GreekBloggers.com + Greekmarks.com
Ελληνικά Social Bookmarking sites
Top Greek Sites | Best Sites




greek-sites.gr http://feeds.feedburner.com/PhotoJerry