Κυριακή 16 Μαΐου 2010

"H ηλιακή ενέργεια είναι ανεξάντλητη!!!"

"O Παγκόσμιος Οργανισμός Ενέργειας (ΠΟΕ), αναφέρει ότι η ηλιακή ενέργεια θα μπορούσε να καλύψει μέχρι το 2050, το 22% των ενεργειακών αναγκών, περίπου το ¼ της παγκόσμιας ζήτησης, γεγονός που θα μείωνε τις εκπομπές του CO2, κατά 6 δις τόνους.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία», στην ανακοίνωση του ο ΠΟΕ αναφέρει ότι «Η ηλιακή ενέργεια στο σύνολο της είναι πρακτικά ανεξάντλητη και ως εκ τούτου δεν υπάρχουν περιορισμοί...



χώρου και χρόνου για την εκμετάλλευσή της. Αποτελεί στόχο το ποσοστό του 22%, υπό την προϋπόθεση, όμως, ότι όλες οι κυβερνήσεις θα στραφούν προς αυτή την κατεύθυνση μέσα στην επόμενη δεκαετία».
Στον τομέα εναλλακτικών πηγών ενέργειας, πρωτοπόρες χώρες είναι η Ισπανία και η Γερμανία, όπου επιδοτούνται οι έρευνες, προκειμένου σταδιακά να μειωθεί το κόστος της τεχνολογίας, ώστε να φθάσει στα ίδια επίπεδα με αυτά της συμβατικής ενέργειας.
econews"

buzz it!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

No of pages
Related Posts with Thumbnails
 
SYNC BLOGS http://rpc.technorati.com/rpc/ping Free Hit Counter [Valid Atom 1.0] Neemo.gr GreekBloggers.com + Greekmarks.com
Ελληνικά Social Bookmarking sites
Top Greek Sites | Best Sites




greek-sites.gr http://feeds.feedburner.com/PhotoJerry