Κυριακή 2 Μαΐου 2010

Η Αλυκή Λεμεσού όπως φαίνεται τη νύχτα....

Η Αλυκή Λεμεσού όπως φαίνεται τη νύχτα....



Η Αλυκή Λεμεσού ή Αλυκή Ακρωτηρίου, είναι η μεγαλύτερη λίμνη της Κύπρου.

Βρίσκεται στην Επαρχία Λεμεσού στα νότιο ανατολικά της πόλης της Λεμεσού και καταλαμβάνει επιφάνεια 10,65 km ². Το χαμηλότερο σημείο της είναι 2.7m κάτω από το επίπεδο της θάλασσας . Σύμφωνα με γεωλόγους η λίμνη ήταν αρχικά νησί που σταδιακά από την εναπόθεση φερτών υλικών ενώθηκε με την ξηρά .


Η λίμνη θεωρείται από τους σημαντικότερους υδροβιότοπους της Ανατολικής Μεσογείου. Το γεγονός ότι η στάθμη του νερού πάνω από το 50% της λίμνης είναι μικρότερη από 30 εκατοστά βάθος προσελκύει χιλιάδες πουλιά που τη χρησιμοποιούν ως ενδιάμεσο σταθμό κατά τη διάρκεια της μετανάστευσης. Η Birdlife International εκτιμά ότι από 2000 έως και 20.000 Μεγαλύτερη Φλαμίνγκο (Phoenicopterus roseus) θα περάσουν το χειμώνα στην λίμνη.

Η λίμνη βρίσκεται εντός των ορίων της βρετανικής Βάσης του Ακρωτηρίου, έναν τομέα που διέπεται από το Ηνωμένο Βασίλειο, υπό τους όρους που καθορίζονται από την ανεξαρτησία το 1960. Το 2003 δημιουργήθηκε αντιπαράθεση από την ανέγερση δύο γιγαντιαίων κεραιών ως τμήμα του δικτύου κατασκοπείας στη Μέση Ανατολή[4]. Τοπικοί παράγοντες και οργανώσεις οικολόγων ισχυρίζονταν ότι οι κεραίες κοντά σε αυτό το εύθραυστο οικοσύστημα μπορεί να έχουν σημαντικές επιπτώσεις στην άγρια πανίδα.

buzz it!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

No of pages
Related Posts with Thumbnails
 
SYNC BLOGS http://rpc.technorati.com/rpc/ping Free Hit Counter [Valid Atom 1.0] Neemo.gr GreekBloggers.com + Greekmarks.com
Ελληνικά Social Bookmarking sites
Top Greek Sites | Best Sites




greek-sites.gr http://feeds.feedburner.com/PhotoJerry