Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

ΠΑΣΥΔΥ: Ετεροβαρή τα μέτρα σου Σταυράκη

Με κύρια έμφαση στα μέτρα που ανακοινώθηκαν από την Κυβέρνηση για το πρόγραμμα σταθερότητας και στήριξης της κυπριακής οικονομίας πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, στα γραφεία της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Δημοσίων Υπαλλήλων, σύσκεψη των οργανώσεων των κρατικών υπαλλήλων και της Ενωσης Τραπεζικών Υπαλλήλων Κύπρου (ΕΤΥΚ).


Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΑΣΥΔΥ, «η σύσκεψη έκρινε ότι τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από τον Υπουργό Οικονομικών Χαρίλαο Σταυράκη την περασμένη Παρασκευή είναι ετεροβαρή για τους μισθωτούς ενώ υποβαθμίζουν το καθολικό αίτημα για πάταξη της φοροδιαφυγής, η οποία αποτελεί το κύριο πρόβλημα της οικονομίας».

Η ΠΑΣΥΔΥ εκτιμά ότι «είναι έκδηλο πως η υποβάθμιση επιτρέπει συνέχιση της άδικης κατανομής των υποχρεώσεων προς το κράτος και διαιωνίζει την αδικία σε βάρος των νομιμόφρονων εργαζομένων».

Πέραν τούτου, συνεχίζει η ανακοίνωση, «η σύσκεψη εξέφρασε την αντίθεσή της για το μέτρο της κατάργησης χορηγιών και επιδομάτων κοινωνικής πολιτικής το οποίο πλήττει ιδιαίτερα τους εργαζομένους σε περίοδο που οι μελετώμενες νέες φορολογίες θα επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο την οικονομική κατάσταση των μισθωτών».

Η σύσκεψη «εξέφρασε έντονη δυσαρέσκεια για τις κυβερνητικές ανακοινώσεις και επαναβεβαίωσε τη θέση ότι δεν θα συγκατατεθεί σε οποιαδήποτε μέτρα κατά των εργαζομένων και απαιτεί όπως το κράτος επικεντρωθεί στην πάταξη της φοροδιαφυγής και την είσπραξη των οφειλόμενων, μέτρα τα οποία από μόνα τους θα επιτύχουν τους στόχους που έχουν τεθεί για στήριξη της οικονομίας».

Οι οργανώσεις των κρατικών υπαλλήλων θα πορευθούν από κοινού με το υπόλοιπο συνδικαλιστικό κίνημα και θα ενεργήσουν στα πλαίσια των αποφάσεων της πανσυνδικαλιστικής σύσκεψης, που θα συγκληθεί τις επόμενες μέρες για να προγραμματίσει κινητοποιήσεις του συνόλου των εργαζομένων για στήριξη των δικαιωμάτων τους, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Στη σύσκεψη μετείχαν οι οργανώσεις ΠΑΣΥΔΥ, ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ, ΟΛΤΕΚ, ΟΕΔΕ, ΕΤΥΚ και οι Σύνδεσμοι Αστυνομίας και Ανωτέρων Αξιωματικών Αστυνομίας και οι Σύνδεσμοι Αξιωματικών και Υπαξιωματικών του κυπριακού στρατού.

πηγή:http://www.sigmalive.com

buzz it!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

No of pages
Related Posts with Thumbnails
 
SYNC BLOGS http://rpc.technorati.com/rpc/ping Free Hit Counter [Valid Atom 1.0] Neemo.gr GreekBloggers.com + Greekmarks.com
Ελληνικά Social Bookmarking sites
Top Greek Sites | Best Sites




greek-sites.gr http://feeds.feedburner.com/PhotoJerry