Κυριακή 30 Μαΐου 2010

Αυξημένα τα μέτρα ασφαλείας ενόψει της επίσκεψης του Πάπα στην Κύπρο!!


Ενόψει της παπικής επίσκεψης, πυρετώδης είναι η λήψη αυξημένων μέτρων προστασίας, τόσο από τις Αρχές Ασφαλείας της Κύπρου όσο και από το Γραφείο Ασφαλείας του Βατικανού και των δυνάμεων του ΟΗΕ στην Κύπρο. Συνήθως στις επισκέψεις του Πάπα χρησιμοποιείται ειδικά διαμορφωμένο όχημα του Βατικανού, το οποίο όμως αυτή τη φορά δεν θα μεταφερθεί στην Κύπρο, καθώς ο Ποντίφικας δεν προβλέπεται να διέλθει εν μέσω πλήθους. Έτσι αποφασίστηκε τελικά να επισπευστεί η παραλαβή νέας προεδρικής λιμουζίνας, ώστε ο Πάπας να διακινηθεί με το υφιστάμενο προεδρικό όχημα.

Η Αστυνομία έχει καταστρώσει σχέδιο παροχής υψίστης ασφαλείας για τον Πάπα Βενέδικτο, ο οποίος θα φθάσει στο αεροδρόμιο Πάφου το πρωί της προσεχούς Παρασκευής 4 Ιουνίου και θα αναχωρήσει από τη Λάρνακα αργά το βράδυ της Κυριακής. Ο επικεφαλής της ασφάλειας του Πάπα, που ήρθε στην Κύπρο αρχές Μαρτίου, επισκέφθηκε όλους τους χώρους όπου θα παρευρεθεί και θα διαμείνει ο Ποντίφικας, τον οποίον θα συνοδεύει μόνο η προσωπική φρουρά του.
Για τον συντονισμό της προστασίας του, έχει πραγματοποιηθεί σύσκεψη με τη συμμετοχή λειτουργών του Υπουργείου Εξωτερικών, των νοσοκομείων Πάφου και Λευκωσίας και άλλους, όπου εξετάστηκαν τα μέτρα που θα ληφθούν. Το Γραφείο Επιχειρήσεων της Αστυνομίας έχει ετοιμάσει ειδικά σχέδια, ώστε σε όλους τους χώρους να υπάρχει ομπρέλα προστασίας για τον Πάπα, με αιχμή του δόρατος ειδικά εκπαιδευμένα μέλη της ΜΜΑΔ.
Ο Ποντίφικας θα διαμένει στην Πρεσβεία του Βατικανού στη Λευκωσία, κοντά στην Πύλη Πάφου και έχουν γίνει επαφές με τα Ηνωμένα Έθνη, ώστε να ληφθούν πρόσθετα μέτρα ασφαλείας προς την πλευρά της γραμμής αντιπαράταξης.

buzz it!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

No of pages
Related Posts with Thumbnails
 
SYNC BLOGS http://rpc.technorati.com/rpc/ping Free Hit Counter [Valid Atom 1.0] Neemo.gr GreekBloggers.com + Greekmarks.com
Ελληνικά Social Bookmarking sites
Top Greek Sites | Best Sites




greek-sites.gr http://feeds.feedburner.com/PhotoJerry