Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

Ποιά είναι η πρώτη αιτία θανάτου για τους Κυπρίους οεοο;

Οι ασθένειες του κυκλοφορικού συστήματος των εγκεφαλικών αγγείων, αποτελούν την πρώτη αιτία θανάτου για τους Κυπρίους.

Σύμφωνα με την έκθεση της Κυπριακής Στατιστικής Υπηρεσίας για τις στατιστικές υγείας και νοσοκομείων για το 2008,
οι ασθένειες του κυκλοφορικού συστήματος (ισχαιμικές καρδιοπάθειες, άλλες παθήσεις της καρδιάς και ασθένειες των εγκεφαλικών αγγείων), αποτελούν την πρώτη αιτία θανάτου για τους Κυπρίους.

Δεύτερη αιτία θανάτου είναι τα κακοήθη νεοπλάσματα (καρκίνοι), με τις ασθένειες των ενδοκρινών αδένων της θρέψης και του μεταβολισμού, ιδιαίτερα του σακχαρώδους διαβήτη, να ακολουθούν στην τρίτη θέση, και τις ασθένειες του αναπνευστικού συστήματος στην τέταρτη.

Το 2008, σύμφωνα με την έκθεση της Στατιστικής Υπηρεσίας, καταγράφηκαν συνολικά 5.194 θάνατοι, από τους οποίους 2.740 ήταν ανδρών και 2.454 γυναικών. Από το σύνολο των θανάτων, 2.015 οφείλονταν σε ασθένειες του κυκλοφορικού συστήματος (1.025 άνδρες και 990 γυναίκες).

Στα νεοπλάσματα, το σύνολο των θανάτων, που καταγράφηκαν, ήταν 1.138, από τα οποία 1.103 κακοήθη.

Από αυτά, 623 αφορούσαν άνδρες και 480 γυναίκες. Η μορφή της νόσου, που πλήττει κυρίως και προκαλεί θανάτους, είναι ο καρκίνος του πνεύμονα (συνολικά 195, από τους οποίους 160 ανδρών και 35 γυναικών).


SigmaLive/NewsIt

buzz it!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

No of pages
Related Posts with Thumbnails
 
SYNC BLOGS http://rpc.technorati.com/rpc/ping Free Hit Counter [Valid Atom 1.0] Neemo.gr GreekBloggers.com + Greekmarks.com
Ελληνικά Social Bookmarking sites
Top Greek Sites | Best Sites




greek-sites.gr http://feeds.feedburner.com/PhotoJerry