Κυριακή 9 Μαΐου 2010

Πως Καταλάβετε Ένας Τουρίστας Ότι Εν Κυπραίος!

Βρίσκεσαι στο εξωτερικό και βλέπεις κάποιο τουρίστα ο οποίος σου θυμίζει έντονα εσένα στο θέμα συμπεριφοράς; Μην περιμένεις μέχρι να ακούσεις το γνωστο «κουμπάρε» για να μπείς σε υποψία πως ίσως να βρίσκεσαι μπροστά σε ένα Κυπραίο, ακόμη και εαν βρίσκεσαι στην άλλη άκρη του κόσμου. Σου παρουσιάζω μερικά χαρακτηριστικά τα οποία κάνουν τον Κυπραίο να ξεχωρίζει κατα τη διάρκεια της προετοιμασίας αλλά και τη στιγμή του ταξιδιού του.




Ένας Κυπραίος, πρώτα πρώτα θα πάει στην έκθεση ταξιδιού στην κρατική έκθεση, θα μαζέψει διαφημιστικά που ούλλα τα πρακτορία τζαι θα πάει σπίτι του για να τα μελετήσει μέχρι να βρεί το πιο φτηνό.

Αφού καταλήξει που θα πάει (που κατα σύμπτωση είναι το πιο φτηνό), θα πάει στο ταξιδιωτικό γραφείο τζαι θα παζαρέψει την τιμή.

Στη συνέχεια, περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή για να σάσει τις βαλίτσες του.

Αφού τις ετοιμάσει, τότε βρίσκει κάποιον συγγενή για να τον πάρει στο αεροδρόμιο (έστω και αν πετά η ώρα 3 τα χαράματα), για να μεν αφήκει το αυτοκίνητο του στο πάρκινγκ και πληρώσει, αν τζαι λαλεί πως ο λόγος που εν το αφήνει εν επειδή φοάτε μπας και του κάμουν καμιά ζημιά.

Όταν φτάσει στο αεροδρόμιο τζαι πρέπει να κάμει τσεκ-ιν, αν έσχει παραπάνω που 1 γραμμη, θωρεί ποιά γραμμή έσχει τους πιο λίους για να πάει να σταθεί.

Εάν έσχει πολλούς στη γραμμή, τότε αρκέφκει να ποφυσά τζαι να μουρμουρά «μα πόσην ώρα σιόρ;» σε αντίθεση με τους ξένους που περιμένουν υπομονετικά στη σειρά τους.

Όταν βάλει την βαλίτσα του πάνω στη ζυγαριά στο τσεκ-ιν, κοιτάζει να δεί πόσα κιλά ζυγίζουν οι βαλίτσες του.

Ζητά που την κοπέλα στο τσεκ-ιν να τον βάλει να κάτσει σε θέση με παράθυρο για μπορεί να φκάλλει φωτογραφίες τα σύννεφα τζαι την θέα.

Μετά, πάει στα αφορολόγητα τζαι κάμνει όπως τον πελλο. Η γενέκα γεμώνει το καλάθι με καλλυντικά τζαι αρώματα, ενώ τζίνος πάει τζε θωρεί τις βότκες, ενώ τα κοπελλούθκια πιάνουν σιοκολάτες toblerone (σαμπώς τζαι εν πιο φτηνά).

Άμαν έρτει η ώρα, βουρά να πιάσει θέση στο λεωφοριούι για να μεν στέκετε.

Πέντε λεπτά μετά την απογείωση του αεροπλάνου, αρκέφκει τζαι ρωτά πότε θα φέρουν το φαϊ γιατί άρκεψε τζαι πεινά.



Γράφει την αεροσυνοδό που δείχνει τις οδηγίες σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης γιατί όπως λαλεί, έμαθεν τα που έξω.

Όταν έρτει το φαϊ, το καθαρίζει σε 2 λεπτά τζαι παραπονιέτε που μέσα του ότι «εσκοτώσαν» μας που το πολλί φαϊ. Όμως εν λαλεί τίποτε γιατί εν θέλει να φανεί αχόρταγος.

Την ώρα που θα προσγειωθεί το αεροπλάνο, χειροκροτά τζαι κάμνει χαρούες. Μπορεί να το θεωρεί χορκάτικο, όμως κάμνει το για να κάμουν χαρούες τα μωρά τζαι για να τον ακούσει ο πιλόττος.

Μουντάρει να πιάσει πρώτος την βαλίτσα του που το baggage runway.

Πάει να δει τα αφορολόγητα τζίνης της χώρας, μπας τζαι έσχει τίποτε που εν ίσχε στην Κύπρο.

Τηλεφωνά της μάνας του στην Κύπρο για να της πεί ότι έφτασεν καλά.

Τσιακκάρει τους σταθμούς της τηλεόρασης του ξενοδοχείου.

Την επόμενη το πρωϊ, μόλις ανοίξει το πρόγευμα του ξενοδοχείου εν πρώτος μπροστά στην πόρτα.

Τρώει τζαι σπάζει στο πρόγευμα γιατί μόνο τζίνο εν πληρωμένο.

Κατα τη διάρκεια της ξενάγησης, φκάλλει φκάλλει φωτογραφίες τα αξιοθέατα, όμως όταν γυρίσει πίσω στην Κύπρο ούτε που θυμάται τι ήταν τζίνα που έφκαλλεν.

Κλέφκει σιαμποού και σαπουνούθκια που το ξενοδοχείο.

Γοράζει μαγνήτες του ψυγείου της χώρας που επίε για τους συγγενείς του, γιατί εν το πιο φτηνό πράμα που μπορεί να τους πιάσει. Εν ήρτε διακοπές εξάλλου για να ξοδευτεί για ουλλους του τους συγγενείς.

Όταν επιστρέψει πίσω στην Κύπρο, μπορεί να πέρασεν τέλεια, όμως θα πει το παραδοσιακό σλόγκαν.. «Σαν τον τόπο σου εν έσχει!!»

ΠΗΓΉ: http://rc-cafe.blogspot.com

buzz it!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

No of pages
Related Posts with Thumbnails
 
SYNC BLOGS http://rpc.technorati.com/rpc/ping Free Hit Counter [Valid Atom 1.0] Neemo.gr GreekBloggers.com + Greekmarks.com
Ελληνικά Social Bookmarking sites
Top Greek Sites | Best Sites




greek-sites.gr http://feeds.feedburner.com/PhotoJerry