Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου 2010

Τούρκος στρατηγός ομολογεί προβοκάτσια σε Κύπρο!

Τούρκος απόστρατος στρατηγός αποκαλύπτει σαμποτάζ σε τζαμί στην Κύπρο, κατά την περίοδο των διενέξεων μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων πριν από το 1974.

Συγκεκριμένα ο Σαμπρί Γιρμιμπέσογλου, σε συνέντευξή του στο τουρικό κανάλι ΧαμπέρΤουρκ, παραδέχτηκε άθελά του ότι οι τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις πυρπόλησαν ένα τζαμί.


''Υπάρχει ένας κανόνας στον ειδικό πόλεµο.'' εξήγησε ''Για να αυξηθεί η αντίσταση του λαού, µπορείς να σαµποτάρεις κάποιες αξίες αφήνοντας να φανεί ότι το διέπραξε ο εχθρός. Για παράδειγµα, µπορείς να πυρπολήσεις ένα τζαµί. Εµείς το κάναµε αυτό στην Κύπρο.''

Ο δημοσιογράφος δεν έκρυψε την έκπληξή του και ρώτησε τον στρατηγό ''Πυρπολήσατε τζαµί;''.

Ο στρατηγός συνειδητοποιώντας το ολίσθημά του απάντησε ότι απλά το ανέφερε σαν ένα πιθανό περιστατικό.

Πάντως τα περισσότερα τουρκικά ΜΜΕ αναμετέδωσαν την είδηση από το Χαµπέρ Τουρκ με τίτλο ''Πυρπολήσαµε τζαµί στην Κύπρο'', επισημαίνοντας ότι ο στρατηγός αποκάλυψε ένα ''ιστορικό µυστικό''.

Ο Σαµπρί Γιρµιµπέσογλου είχε ανάμειξη στις διαμάχες στην Κύπρο αναλαμβάνοντας ρόλο στην ειδική οργάνωση επιστράτευσης η οποία ιδρύθηκε το 1953 με στόχο να στέλνει όπλα στην Κύπρο εναντίον της ΕΟΚΑ.

Αργότερα, το 1971, είχε αναλάβει τη διοίκηση της Διεύθυνσης Ειδικού Πολέμου.

Το 1988 διορίστηκε στη θέση του γενικού γραμματέα του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας.

Το όνομά του συνδέθηκε επίσης µε τις διώξεις της 6ης - 7ης Σεπτεµβρίου 1955 εναντίον της ελληνικής μειονότητας στην Κωνσταντινούπολη.

http://www.cosmo.gr

buzz it!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

No of pages
Related Posts with Thumbnails
 
SYNC BLOGS http://rpc.technorati.com/rpc/ping Free Hit Counter [Valid Atom 1.0] Neemo.gr GreekBloggers.com + Greekmarks.com
Ελληνικά Social Bookmarking sites
Top Greek Sites | Best Sites
greek-sites.gr http://feeds.feedburner.com/PhotoJerry