Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010

Τι είναι το Buzz;

Τι είναι το Buzz;


Το Buzz που βλέπετε στην αριστερή στήλη στην πάνω φωτογραφία, είναι η νέα υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης που σας έλεγα. Δεν ξέρω αν αν στους νέους χρήστες δίνει την επιλογή το GMail να το ενεργοποιήσετε ή όχι όταν εισέρχεστε για πρώτη φορά στο GMail(μπορείτε από εδώ έτσι κι αλλιώς). Έτσι κι αλλιώς το Buzz απαιτεί "Επαφές", δηλαδή τα άτομα που μαζί αλληλογραφείτε στο GMail. Αυτούς που αληλογραφείτε ή κάνετε chat(ναι κάνετε και chat στο GMail) στο GMail συχνότερα, το Buzz τους κάνει αυτόματα "φίλους" σας και τους ακολουθείτε. Μετά σας ακολουθούν(πιθανά) και οι φίλοι των φίλων ή και άλλοι άγνωστοι. Το Buzz μοιάζει κάτι σαν κι αυτό:



Όπως βλέπετε, εντός GMail έ
χω επιλέξει από το μενού το Buzz. Έχουμε ένα κουτάκι όπως το Facebook ή Twitter όπου μας προτρέπει: "Μοιραστείτε τις σκέψεις σας. Αναρτήστε μια φωτογραφία, ένα βίντεο ή ένα σύνδεσμο εδώ.". Αυτό ακριβώς είναι το Buzz. Μπορεί να σας σχολιάσουν ή να κάνουν like. Αν έχετε φτιάξει Google Προφιλ(δες εδώ), αυτό αναβαθμίζεται με τις ενημερώσεις σας στο Buzz. Σας δίνετε η δυνατότητα στο Buzz να επιλέξετε να μην εμφανίζονται οι "ακόλουθοι" σας στο Google Profile(ίσως δεν θέλετε να αποκαλύψετε τις επαφές σας στο GMail). Αν έχετε Nokia και φορτώσετε το Google Maps 4.0, αυτό έχει τη δυνατότητα να στέλνει μηνύματα στο Buzz, αλλά προσοχή, με το στίγμα σας στο χάρτη. Άρα μπορείτε να το απενεργοποιήσετε αυτό.

Update 14/2: Το Buzz αντικατέστησε την αυτόματη παρακολούθηση των επαφών με "συνιστώμενες". Επίσης τώρα στο GMail Setting υπάρχει το Buzz.
(πηγή Lifehacker, http://sotostips.blogspot.com)

buzz it!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

No of pages
Related Posts with Thumbnails
 
SYNC BLOGS http://rpc.technorati.com/rpc/ping Free Hit Counter [Valid Atom 1.0] Neemo.gr GreekBloggers.com + Greekmarks.com
Ελληνικά Social Bookmarking sites
Top Greek Sites | Best Sites




greek-sites.gr http://feeds.feedburner.com/PhotoJerry