Σάββατο, 6 Φεβρουαρίου 2010

Ρίο : Το πιο μεγάλο πάρτι του κόσμου (Καρναβάλι)

Το πιο μεγάλο πάρτι του κόσμου στο Ρίο

Πυρετώδεις ετοιμασίες για να αρχίσουν οι χοροί του Καρνάβαλου στις 13 Φεβρουαρίου
ΡΙΟ ΝΤΕ ΤΖΑΝΕΪΡΟ Oλα είναι έτοιμα για το μεγαλύτερο πάρτι του κόσμου, το καρναβάλι του Ρίο ντε Τζανέιρο στη Βραζιλία, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 13 ως τις 16 Φεβρουαρίου. Οι τελευταίες πρόβες κλιμακώνονται πυρετωδώς, οι τεχνίτες και οι μοδίστρες δουλεύουν νυχθημερόν και εκατομμύρια ντόπιοι και τουρίστες ετοιμάζονται να πλημμυρίσουν τους δρόμους του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Το παραδοσιακά «εκτός ελέγχου» κέφι θα κορυφωθεί με τη μεγάλη παρέλαση στο Σαμποδρόμιο στις 16 Φεβρουαρίου, όπου οι θεατές θα θαυμάσουν από κοντά τα άρματα και τις λυγερόκορμες Βραζιλιάνες με τα πολύχρωμα κοστούμια, τις τιάρες και τα τεράστια φτερά.

Οι μεγάλες σταρ του καρναβαλιού είναι οι «βασίλισσές» του: οι πιο όμορφες γυναίκες κάθε κοινότητας της πόλης, οι οποίες, επειδή θα μείνουν για πολλές ώρες πάνω σε ένα άρμα, θα πρέπει να συνδυάζουν την ομορφιά ενός μοντέλου με την αντοχή μιας αθλήτριας.
Επειδή ο μέσος Βραζιλιάνος δεν διαθέτει το βαλάντιο ώστε να συμμετάσχει στα οργανωμένα πάρτι, στα πιο κεντρικά σημεία της πόλης διοργανώνονται αποκριάτικοι χοροί, προκειμένου να λάβει μέρος και ο τελευταίος κάτοικος της πιο φτωχής φαβέλας.Η οικονομική κρίση δεν φαίνεται να πτοεί ούτε τους ξένους επισκέπτες του μεγαλύτερου καρναβαλικού γεγονότος του κόσμου: το 2008 το Ρίο φιλοξένησε περί τους 719.000 τουρίστες από όλον τον κόσμο, πέρυσι περί τους 705.000, έναν αριθμό που οι διοργανωτές περιμένουν, πάνω- κάτω, και εφέτος. Υπολογίζεται ότι εφέτος θα μπουν στα ταμεία της πόλης πάνω από 450 εκατ. ευρώ.

Τα εισιτήρια για το Σαμποδρόμιο ξεκινάνε από 20 ευρώ και φθάνουν ως τα 400 ευρώ ανά ημέρα.

πηγη:tovima.gr
http://okokoras.blogspot.com

buzz it!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

No of pages
Related Posts with Thumbnails
 
SYNC BLOGS http://rpc.technorati.com/rpc/ping Free Hit Counter [Valid Atom 1.0] Neemo.gr GreekBloggers.com + Greekmarks.com
Ελληνικά Social Bookmarking sites
Top Greek Sites | Best Sites
greek-sites.gr http://feeds.feedburner.com/PhotoJerry