Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Ανοικτή επιστολή προς τον Δημήτρη Χριστόφια. Κύριε πρόεδρε, πού είσαι;;

Γυρεύκω σε. Μεν φοβάσαι, δεν μπορώ να σου κάμω τίποτε. Μια γυναίκα μόνη μου είμαι, μάνα τζιαι ψυχολόγος, δεν είμαι ούτε δικαστίνα, ούτε εισαγγελέας.

Είμαι όμως πολίτης τούτης της χώρας. Ζω σε τούτον το κράτος που κυβερνάς. Αναγιώνω παιθκιά στην επικράτειαν σου.

Τζιαι ανησυχώ. Ανησυχώ πολλά.  Έσιει που την Δευτέραν που εν μπορώ να τζιοιμηθώ τις νύχτες. Εν ησυχάζω. Τζιαι τις μέρες εν μπορώ να δουλέψω, όι μόνο γιατί έν έσιει ρέυμα τζι ανεβαίνω με τα πόθκια 9 ορόφους τζιαι γίνομαι σούππα λούμα μες το γραφείον μου, αλλά γιατί ανησυχώ τζιαι φοούμαι.

Φοούμαι για την ασφάλεια των παιθκιών μου σε τούτον τον τόπον.

Εν ηξέρω τι άλλον μπορεί να μας ξημερώσει. Ούλλα περιμένω τα πλέον.


Φυσικά, ούλλα επερίμενα τα που λλόου σου, που λαλεί ο λος, επειδή έσιει που τον τζιαιρόν που έπιασες την εξουσία υποσχόμενος μια δίκαιη κοινωνία, μόνο ρουσφέτια, παρατυπίες και ατιμωρησία θωρούμεν, αλλά να φτάσεις ως δαμαί εν το περίμενα. Κάμνεις την λαθκιάν σου , ρε κουμπάρε, τζι άλλοι πριν που σέναν εκάμναν τες, αλλά κάμεν την με τακτ, σκέφτου τζιαι λλίον το εθνικόν συμφέρον τζιαι ξεκόλλα που τζιειν τις εμμονές σου. Εν θέλουμεν το κακόν σου ο λαός, εν σε τζιυνηούμεν όπως ελάλες στη δημοσιογραφική σου πριν τις βουλευτικές, τωρά φυσικά αλλάξαν τα πράματα, μπορεί νάσιει που να θέλουν τζιαι το κακόν σου, εν ηξέρω. Εγώ θέλω να σε βρω να σε ρωτήσω κάτι πράματα που με βασανίζουν τζιαι δεν με αφήνουν να τζιοιμηθώ τις νύχτες:

1.     Εσύ τζιοιμάσαι; Αν δεν τζιοιμάσαι γιατί; Εν που νιώθεις τύψεις, όξα που φοάσαι πως εν να χάσεις την καρέκλαν τζιαι τα ωφελήματα ή εν θα ξαναφκείς πκιον;

2.     Η Αννού τι σου είπεν; Μπράβο γιε μου; Όξα  εκόψαν της το ρεύμαν τζι εν θωρεί τηλεόραση, ή είπες της πως ούλλη η Κύπρος θέλει το κακό σου τζιαι βάλαν τα μαζίν σου αδίκως τζιαι εκάμαν τζιαι πραξικόπημα την Τρίτην την νύχτα στο προεδρικό τζιαι εν ούλλοι εοκαβητατζήες τούτη ούλλοι που φωνάζουν; Να σου πω, εγώ εν είμαι εοκαβητατζιήνα, κατ ακρίβειαν είμαι αντιγριβική τζιαι αντιμακαριακή τζιαι όσον σε γνωρίζω παραπάνω γίνομαι τζιαι αντιχριστοφική. Ξεκόλλα! Επέρασεν ο ψυχρός πόλεμος. Εδιαλύθηκεν η Σοβιετική Ένωση. Είμαστεν στην Ε.Ε. Κυβερνάς έναν ολόκληρον λαόν, όι μόνον το Ακέλ. Τζιειν τους καημένους τους Ακελικούς, τζιαι ειδικά τα πρωτοκλασάτα στελέχη σου που στέλλεις στις τηλεοράσεις λυπούμαι τους. Προσπαθούν να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα και δεν συμμαζεύεται που λαλούν τζιαι στην Αθήνα.

3.     Τι θα κάμεις; Πόσον τζιαιρόν θα κρύφκεσαι; Αντιλαμβάνεσαι ότι διοικείς μια δημοκρατία τζιαι στην δημοκρατίαν ο πρόεδρος άμαν γινεί κάτι σοβαρόν φκαίνει τζιαι κάμνει τουλάχιστον έναν προεδρικόν διάγγελμα; Αν δεν θέλει να αντιμετωπίσει τις χιλιάδες του κόσμου που μαζεύονται έξω από το προεδρικό κάθε νύχτα τζιαι γυρεύκουν τον, φκαίνει στην τηλεόρασην τζιαι λαλεί κάτι. Ως τζι οι δικτάτορες τούτον κάμνουν. Εσύ πού είσαι;

Πού είσαι;

Έφκα να μας μιλήσεις, να μας καθησυχάσεις. Έφκα τζι εν θα σου κάμουμεν τίποτε μέσα που το γυαλίν που εν να σε θωρούμεν. Μερικοί μπορεί να σπάσουν τις τηλεοράσεις που τα νεύρα τους, εν λέω, αλλά είσαι υπόχρεος να φανερωθείς.

Φανερώθου ή παραιτήθου, κύριε πρόεδρε. Όσον τζι αν κρύφκεσαι ο λαός εν ξεχνά. Τούντην φοράν εν θα ξεχάσει. Όι μόνον που τα αδικοχαμένα παιθκιά του που κλαίει, αλλά τούντην φοράν κάθε θκυο ώρες που εν να σταματά το ρεύμαν, εν να θυμάται τζιαι εν να σε θυμάται. Έφκα κύριε πρόεδρε τζι ανάλαβε τις ευθύνες σου.

Πόψε στην ειρηνική διαδήλωση πόξω που το προεδρικό, εφκήκεν ένας κύριος τζιαι μίλησεν. Εν ηξέρω ποιος ήταν. Έγραψεν τα πας το χαρτίν τζι είπεν τα. Τζιαι εισηγήθηκεν κάτι που μου άρεσεν. Επειδή εκάμετε τα επιεικώς χάλια, επειδή οδηγήσετε μας τζι εσύ τζιαι τα κοινοβουλευτικά κόμματα στο χείλος του κρεμμού με όσα παράνομα κάμνετε εις βάρος του λαού τόσα χρόνια, να παραιτηθείτε όμορφα τζι ωραία, να γίνουν οι ποινικές διώξεις για τους ένοχους, αν είσαι ένοχος, εν να διωχθείς τζι εσύ, αν δεν είσαι εν θα σου κάμουν τίποτε τζιαι να αναλάβει μια επιχειρησιακή κυβέρνηση αποτελούμενη από υπερκομματικούς εμπειρογνώμονες, να αναλάβει την ανάκαμψη της χώρας τζιαι της οικονομίας, που ξέρεις το, εν τζι εν ανάγκη να σου το πω εγώ η άσχετη, πάμεν κατευθείαν υπό επιτήρηση  τωρά με έτσι ζημιάν που επάθαμεν, τζιαι να προκηρυχθούν εκλογές σε 3 μήνες, και να δοθεί η ευκαιρία στον λαόν να επιλέξει τζιαινούρκους πέρκει δούμεν φως τζιαι έρτει πίσω το ρεύμαν.

Τι λαλείς; Εν να φανερωθείς; Εν να μου απαντήσεις;

Ξέρεις πως ο Ομπάμα, ο Μεντβέντεφ, η Μέρκελ, τζιαι διάφοροι άλλοι φίλοι σου που είτε επήες τζι είδες τους είτε ήρταν τζι είδαν σε, αν ήταν στην θέσην σου θα παραιτούνταν πάραυτα; Εν θα εχώνουνταν ώσπου να κουλάρουν τα πράματα. Έτσι γίνεται στις δημοκρατίες.

Καρτερώ σε. Τζιαι πόψε εν νάμαι πόξω που το προεδρικόν, έμπα τζιαι ξεφοηθείς τζιαι φανερωθείς….



Θέκλα Πετρίδου

Πολίτης της κυπριακής Δημοκρατίας

Μητέρα, ψυχολόγος, ψυχοθεραπεύτρια, συγγραφέας

Πρόεδρος ΚΥ.ΠΡΟ.Σ.



Δημοσθένη Σεβέρη 15Α, Λευκωσία
Τηλέφωνο ΚΥ.ΠΡΟ.Σ. : 00357 22254306 Φαξ: 00357 22254606
Προσωπικό τηλέφωνο : 00357 99603422
http://www.theklapetridou.com

buzz it!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μα εν ψυχολόγος τουτη η γιεναίκα ? Πάμε καλά. Ούλλοι πελλοί εκτός που μένα.

www.kyprogarometro.com

No of pages
Related Posts with Thumbnails
 
SYNC BLOGS http://rpc.technorati.com/rpc/ping Free Hit Counter [Valid Atom 1.0] Neemo.gr GreekBloggers.com + Greekmarks.com
Ελληνικά Social Bookmarking sites
Top Greek Sites | Best Sites




greek-sites.gr http://feeds.feedburner.com/PhotoJerry