Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

ΕΜΠ: 17ο ανάμεσα στα 100 καλύτερα ερευνητικά ιδρύματα της Ευρώπης!



Τη 17η θέση καταλαμβάνει το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο ανάμεσα στα 100 καλύτερα ερευνητικά ιδρύματα στην Ευρώπη για το 2010, με βάση την Ευρωπαϊκή Κατάταξη Έρευνας.

Τα κριτήρια με τα οποία αξιολογήθηκαν τα ερευνητικά ιδρύματα αφορούν στις επιδόσεις τους στα χρηματοδοτούμενα προγράμματα, στη δραστηριότητα και τη συμμετοχή τους σε συνέργιες με άλλους εταίρους, καθώς και στην ευρύτητα του φάσματος των ερευνητικών τους πεδίων.

Με δήλωσή της η πρυτανεία του ιδρύματος εκφράζει θερμά συγχαρητήρια στους ερευνητές του Ιδρύματος και ελπίζει το 2011 το Ίδρυμα να ανέβει ακόμα ψηλότερα.

Στον κατάλογο των 100 ερευνητικών ιδρυμάτων συμπεριλαμβάνονται ερευνητικά ιδρύματα παγκόσμιας φήμης (Imperial College of Science Technology and Medicine, Ecole Polytechnique Federal de Lausanne, Centre National de la Recherche Scientifique κλπ) και η παρουσία του ΕΜΠ σε τόσο υψηλή θέση αποδεικνύει την ποιότητα της ερευνητικής δουλειάς του Ιδρύματος σε μία δύσκολη εποχή για την χώρα και την έρευνα.

Στον κατάλογο των 100 ερευνητικών ιδρυμάτων με κριτήριο την παγκόσμια φήμη (reputation), το ΕΜΠ κατατάσσεται 3ο στη σειρά μεταξύ των πανεπιστημίων, πίσω από το Καθολικό Πανεπιστήμιο της Λουβαίν, και το Πανεπιστήμιο του Wageningen

skai.gr

buzz it!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

No of pages
Related Posts with Thumbnails
 
SYNC BLOGS http://rpc.technorati.com/rpc/ping Free Hit Counter [Valid Atom 1.0] Neemo.gr GreekBloggers.com + Greekmarks.com
Ελληνικά Social Bookmarking sites
Top Greek Sites | Best Sites




greek-sites.gr http://feeds.feedburner.com/PhotoJerry