Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Ήρωας Αντρέας Ιωαννίδης: Πως έσωσε εκατοντάδες ζωές με την δική του αυτοθυσία!!!






Πραγματικός ήρωας είναι ο Πλοίαρχος Ανδρέας Ιωαννίδης ο οποίος με τις δικές του σημαντικές αποφάσεις σε κρίσιμες στιγμές κατάφερε να σώσει δεκάδες ίσως και εκατοντάδες στρατιώτες. Σε περίπτωση που ο Πλοίαρχος δεν εκτιμούσε σωστά την επικινδυνότητα της κατάστασης πιθανότατα μεγάλος αριθμός στρατιωτών να βρισκόταν στην Ναυτική Βάση με σκοπό την κατάσβεση της φονικής πυρκαγιάς! Η απόφασή του Αντρέα Ιωαννίδη για άμεση εκκένωση της βάσης αποδείχθηκε σωτήρια για τους στρατιώτες και τους αξιωματικούς  της μονάδας οι οποίοι σήμερα χρωστούν τη ζωή τους σε αυτόν τον άνθρωπο!

Το χρονικό της ανέλπιδης προσπάθειας


 Ο άνθρωπος που κατάφερε με τις τελευταιές εντολές του ως διοικητής του ναυτικού να σώζει τα 70 παλληκάρια της μονάδας του στέλνοντάς τα μόλις κατάλαβε το κακό το οποίο θα γινόταν με μια βάρκα στα ανοικτά της Λεμεσού. Ο Ανδρέας Ιωαννίδης είχε δει το κακό που ερχόταν εδώ και καιρό και για τον λόγο αυτό εδώ και δύο εβδομάδες έστελνε επιστολές σε όλους τους αρμόδιους μέσα από τις οποίες ανέφερε τα όσα περίεργα γίνονταν και ακούγονταν από τα εμπορευματοκιβώτια του θανάτου ζητώντας την άμεση μετακίνηση τους.

Έτρεξε να σβήσει τη φωτιά!

Την μέρα του κακού, λίγο πριν τις τέσσερις  τα ξημερώματα μόλις έλαβε το μήνυμα για την πυρκαγιά η οποία ξέσπασε στην περιοχή έτρεξε στον χώρο δίνοντας οδηγίες αλλά και προσπαθώντας να σβήσει τις πύρινες γλώσσες. Σύμφωνα με πληροφορίες λίγη ώρα πριν την φονική έκρηξη είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον πρώην αρχηγό της εθνικής φρουράς στον οποίο ανέφερε για ακόμη μια φορά και δυστυχώς για τελευταία τους φόβους του.

Αιωνία σου η μνήμη

Ποιος είναι όμως ο πλοίαρχος Ανδρέας Ιωαννίδης ο οποίος  έμεινε στο φλεγόμενο  «πλοίο» που ονομάζετε ναυτική μονάδα Ευάγγελου Φλωράκη εγκαταλείποντας όμως για πάντα την οικογένεια του που από την Δευτέρα ζει  με ένα μεγάλο ΓΙΑΤΙ και ζητά απαντήσεις από τους αρμόδιους φορείς. Ο Πλοίαρχος Ανδρέας Ιωαννίδης  εισήχθη στην Σχολή Ναυτικών Δοκίμων το1977 και αποφοίτησε το 1981. Εξειδικεύτηκε στα Ταχέα Σκάφη. Ήταν ο πρώτος Κύπριος Αξιωματικός ο οποίος έθεσε ουσιαστικά τα θεμέλια στο Κυπριακό Ναυτικό το οποίο αποτελεί στολίδι σήμερα για την Εθνική φρουρά.

buzz it!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

No of pages
Related Posts with Thumbnails
 
SYNC BLOGS http://rpc.technorati.com/rpc/ping Free Hit Counter [Valid Atom 1.0] Neemo.gr GreekBloggers.com + Greekmarks.com
Ελληνικά Social Bookmarking sites
Top Greek Sites | Best Sites




greek-sites.gr http://feeds.feedburner.com/PhotoJerry