Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΚΛΙΜΑ ΑΠΟΨΕ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ....- ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ.....



-ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΖΗΤΟΥΝ ΟΛΟΙ ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗΝ ΚΑΙΝΟΥΡΙΩΝ ΤΡΑΓΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ

Αυξημένα μέτρα αστυνόμευσης, ενόψει των δύο σημερινών εκδηλώσεων στο Προεδρικό Μέγαρο αποφάσισε η Αστυνομία, κατά τη διάρκεια σύσκεψης που διεξήχθη στο Αρχηγείο Αστυνομίας, υπό τον Αρχηγό Αστυνομίας και στην οποία έλαβαν μέρος ο Διοικητής της Προεδρικής Φρουράς, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λευκωσίας και ο Υπεύθυνος του Κλάδου Επιχειρήσεων Αρχηγείου.


Σύμφωνα με την Αναπληρωτή Εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας, Νικολέττα Τυρίμου, τα μέτρα έχουν να κάνουν αποκλειστικά με την αστυνόμευση, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων έτσι που να διασφαλιστεί ότι οι εκδηλώσεις θα διεξαχθούν μέσα στο πλαίσια της νομιμότητας και ότι δεν θα υπάρξει κίνδυνος για την ασφάλεια του κοινού.

Η κ. Τυρίμου ξεκαθάρισε ότι το ενδεχόμενο αναβολής της σημερινής εκδήλωσης καταδίκης του πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής στο Προεδρικό Μέγαρο, ενδεχόμενο για το οποίο, όπως είπε, υπάρχει φημολογία, δεν εξαρτάται από την Αστυνομία.

Έξω από το Προεδρικό θα συγκεντρωθούν για να διαμαρτυρηθούν οι Αγανακτισμένοι, όπως κάνουν κάθε βράυ την τελευταία εβδομάδα, μετά τη φονική έκρηξη στη Ναυτική Βάση Ευάγγελος Φλωράκης στο Μαρί. Την ίδια ώρα στους κήπους του Προεδρικού θα πραγματοποιείται η ετήσια εκδήλωση καταδίκης του Πραξικοπήματος και της Εισβολής, με κύριο ομιλητή τον Πρόεδρο της δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια και τη συμμετοχή στελεχών και οπαδών της Κυβέρνησης.

Τόσο το Προεδρικό, όσο και οι Αγανακτισμένοι, είναι αποφασισμένοι να πραγματοποιήσουν τις εκδηλώσεις, παρά το γεγονός ότι η ταυτόχρονη πραγματοποίηση των δύο εκδηλώσεων στο ίδιο χώρο εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους, οι οποίοι ενδεχομένως να έχουν ανεξέλεγκτες συνέπειες.

Από πλευράς κυβέρνησης θα καταβληθεί προσπάθεια η εκδήλωση να έχει μια μαζικότητα, ώστε να περάσει το μήνυμα ότι ο Πρόεδρος χαίρει της εμπιστοσύνης των πολιτών και δεν έχει απομείνει μόνος του.

Οι Αγανακτισμένοι, από την άλλη πλευρά, μέσα από τη μαζικότητα θα περάσουν το μήνυμα ότι η πολιτική του Προέδρου έχει αποτύχει και δεν στηρίζεται παρά μόνο από το κόμμα του.

Το θέμα των παράλληλων εκδηλώσεων απασχόλησε χθες και τη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου.

Κυβέρνηση και κόμματα απηύθυναν έκκληση οι εκδηλώσεις να πραγματοποιηθούν σε διαφορετικούς χώρους.

Κοινή θέση, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέφανο Στεφάνου, είναι ότι πρέπει να διασφαλιστεί στον καθένα το δικαίωμα να εκφρασθεί, μέσω διαδηλώσεων, αλλά πρέπει να γίνει και η ετήσια εκδήλωση καταδίκης του Πραξικοπήματος και της Εισβολής και υπέδειξε ότι οι δύο εκδηλώσεις πρέπει να γίνουν σε διαφορετικούς χώρους. 

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, έκανε λόγο για ύπαρξη κλίματος όξυνσης στην κοινωνία και κάλεσεbόλους να είναι ψύχραιμοι.

Έκκληση όπως οι πολίτες, που συγκεντρώνονται και διαμαρτύρονται, να περιοριστούν προς αποφυγήν των όποιων επεισοδίων, που πιθανότατα επιδιώξουν κάποιοι, απηύθυνε και ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Νίκος Αναστασιάδης.

Προσπάθεια, ευχή και ελπίδα είναι όλα να κυλήσουν ομαλά. Το τελευταίο που χρειάζεται ο τόπος μας είναι αντιπαραθέσεις και συγκρούσεις δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Μάριος Καρογιάν.

Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Γιαννάκης Ομήρου, απηύθυνε έκκληση για περίσκεψη και περισυλλογή. Πρέπει να εκφραστούν τα αισθήματα, είμαστε σε μια δημοκρατική χώρα, κατά τρόπο πλήρη και χωρίς περιστολές, όμως θα πρέπει να αποφευχθούν λογικές συγκεντρώσεων και αντισυγκεντρώσεων που μπορεί να οδηγήσουν σε ανάφλεξη.

Υπάρχουν τρόποι, αν όλοι τιμούν το λόγο για τον οποίο διαδηλώνουν, να μην υπάρχει καμία σύγκριση δήλωσε ο Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ, Δημήτρης Συλλούρης.

Η εκδήλωση μνήμης και τιμής στους ήρωες του προδοτικού πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής στο Προεδρικό πρέπει να διαμορφωθεί με τρόπο, ώστε να διασφαλίζεται η ειρηνική της μορφή και η ασφάλεια των πολιτών, ανέφερε η ΓΓ του Κινήματος Οικολόγων, Ιωάννα Παναγιώτου.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο σε ανακοίνωση του αναφέρει ότι αντιλαμβανόμενο της σοβαρότητα της κατάστασης και με βάση απόφαση του Πολιτικού του Συμβουλίου δε θα συμμετάσχει σήμερα στις εκδηλώσεις έξω από το προεδρικό, διότι αρνείται να εμπλακεί στην πολιτική προβοκάτσια, την οποία η κυβέρνηση σχεδιάζει μεθοδικά, κατά την έκφραση του.

Χιλιάδες πολίτες άναψαν και χθες βράδυ έξω από το προεδρικό κεριά στη μνήμη των 13 θυμάτων της τραγωδίας.

Η Κίνηση Πολιτών Λάρνακας διοργανώνει απόψε στις 8 νέα

H πορεία θα ξεκινήσει  από την Πλατεία Ευρώπης και θα καταλήξει  στην Εκκλησία του Αγίου Λαζάρου ,όπου θα  ψαλλεί επιμνημόσυνος δέηση για τα θύματα της τραγωδίας.

sigmalive

buzz it!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

No of pages
Related Posts with Thumbnails
 
SYNC BLOGS http://rpc.technorati.com/rpc/ping Free Hit Counter [Valid Atom 1.0] Neemo.gr GreekBloggers.com + Greekmarks.com
Ελληνικά Social Bookmarking sites
Top Greek Sites | Best Sites




greek-sites.gr http://feeds.feedburner.com/PhotoJerry