Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Η άγνωστη πρώην σύζυγος του Γ. Παπανδρέου!!!



Λίγοι είναι εκείνοι που γνωρίζουν ότι η Εύα Ζησιμίδου ήταν η μεταφράστρια του Στρος Καν όταν εκείνος ήρθε στην Ελλάδα. Επίσης, λίγοι είναι και εκείνοι που γνωρίζουν πως η Εύα Ζησιμίδου υπήρξε σύζυγος του Γιώργου Παπανδρέου και απέκτησαν τον Ανδρέα. Οι δυο τους γνωρίστηκαν στο Λονδίνο όταν ήταν φοιτητές......




Από την πρώτη στιγμή της γνωριμίας τους έγιναν αχώριστοι και λίγο πριν επιστρέψουν μόνιμα στην Ελλάδα παντρεύονται με πολιτικό γάμο. Η εγκατάστασή τους στο σπίτι της οικογένειας Παπανδρέου στο Καστρί δεν θα είναι εύκολη. Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν αποκαλύπτει αμέσως στους γονείς τους ότι είναι παντρεμένος, αφού μέχρι τότε ο πολιτικός γάμος δεν είχε ισχύ στην Ελλάδα.

Η Εύα Ζησιμίδου επιμένει να κάνουν θρησκευτικό γάμου έτσι ώστε αν έμενε έγκυος να μην υπήρχε πρόβλημα με την εγγραφή του παιδιού στο ελληνικό ληξιαρχείο. Ο Γιώργος Παπανδρέου την καθησυχάζει λέγοντάς της πως όταν το ΠΑΣΟΚ θα γίνει Κυβέρνηση, ο πατέρας του θα πέρναγε αυτή τη νομοθεσία, όπως και έγινε. Τα προβλήματα ανάμεσα στο ζευγάρι αρχίζουν όταν ο Γιώργος Παπανδρέου αποφασίζει να ασχοληθεί ενεργά με την πολιτική και ο πατέρας του του εμπιστεύεται το Υφυπουργείο Πολιτισμού και στην συνέχεια το υπουργείο Παιδείας.



Οι επαγγελματικές του υποχρεώσεις τον κρατάνε αρκετές ώρες μακριά από το σπίτι και η Εύα μένει μόνη της μαζί με τον γιο τους. Και οι δυο έχουν αντιληφθεί ότι αρχίζουν να απομακρύνονται αλλά δεν κάνουν λόγο για χωρισμό , αφού κάτι τέτοιο δεν θα έκανε καλό στο πολιτικό προφίλ του Γιώργου Παπανδρέου. Τα Χριστούγεννα του 1985 ο Γιώργος Παπανδρέου ανακοινώνει στην σύζυγό του πως θα πάει λίγες μέρες στην Ιταλία και τότε καταλαβαίνει πως φτάνει το τέλος.

Ο Αντρέας Παπανδρέου θέλει το διαζύγιο να είναι συναινετικό και συζητώντας με τη νύφη του καταλήγουν στα διαδικαστικά της διατροφής και ο γάμος τους τελειώνει ήρεμα, αφού και οι δύο τους είναι άνθρωποι χαμηλών τόνων. Η Εύα Ζησιμίδου λίγα χρόνια μετά τον χωρισμό της με τον σημερινό Πρωθυπουργό, εξομολογήθηκε τα όσα έζησε στο πλευρό του στον παλιό του συνεργάτη Δήμο Μπότσαρη, ο οποίος τα χρησιμοποίησε στο βιβλίο του με τίτλο:

«Η Εύα Γεωργίου Παπανδρέου αποκαλύπτει», ένας τίτλος που αποκαλύπτει το περιεχόμενό του.



Πηγή: Ciao

buzz it!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

No of pages
Related Posts with Thumbnails
 
SYNC BLOGS http://rpc.technorati.com/rpc/ping Free Hit Counter [Valid Atom 1.0] Neemo.gr GreekBloggers.com + Greekmarks.com
Ελληνικά Social Bookmarking sites
Top Greek Sites | Best Sites




greek-sites.gr http://feeds.feedburner.com/PhotoJerry