Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Απεργία στα αεροδρόμια αποφάσισαν ελεγκτές και προσωπικό της Cyta..

 

Αντιδρούν στους ελέγχους με σαρωτές και αψίδες

 
Φωτογραφία αρχείου.
 
Λευκωσία: «Το ποτήρι έχει ξεχειλίσει» δήλωσε την Τετάρτη ο Πρόεδρος της Συντεχνίας Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας, Γιώργος Γεωργίου, με αφορμή τις απεργίες που έχουν εξαγγελθεί στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου. Οι εργαζόμενοι κατέρχονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις, εμμένοντας στη θέση να μην διέρχονται από τις αψίδες ελέγχου των αεροδρομίων, αλλά να υποβάλλονται μόνο σε σωματικό έλεγχο.

Ο κ. Γεωργίου δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ ότι η Συντεχνία έδωσε ήδη μεγάλη πίστωση χρόνου στις αρμόδιες αρχές και δεν υπάρχει πλέον άλλος τρόπος άμυνας για τους εργαζομένους.
Οι ελεγκτές, μαζί και οι υπάλληλοι της Αρχής Τηλεπικοινωνιών στα Αεροδρόμια κατέρχονται σε δεκάωρη στάση εργασίας στις 15 Οκτωβρίου, ενώ προγραμματίζεται και δεύτερη κινητοποίηση με 24ωρη απεργία στις 22 του μηνός.
Από την απεργία αναμένεται ότι θα επηρεαστούν όλες οι πτήσεις από και προς τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου, εκτός από πτήσεις ξένων αξιωματούχων και νοσοκομειακές ή ανθρωπιστικές πτήσεις.
«Δυστυχώς, για ακατανόητους λόγους το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων και το Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας συνεχίζουν πεισματικά να αρνούνται να επιτρέψουν σε όσους συναδέλφους επιθυμούν το σωματικό έλεγχο, αντί τον έλεγχο με την αψίδα, παρά το γεγονός ότι τον επιτρέπει η νομοθεσία της Κύπρου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως επιβεβαιώνει και πρόσφατη γνωμάτευση της Νομικής Υπηρεσίας», υποστηρίζουν οι συντεχνίες.
Από την πλευρά του, το Υπουργείο εμφανίζεται ανένδοτο και επιμένει ότι έλεγχος θα πρέπει να γίνεται με τεχνικά μέσα (αψίδες και σαρωτές).

http://www.philenews.com

buzz it!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

No of pages
Related Posts with Thumbnails
 
SYNC BLOGS http://rpc.technorati.com/rpc/ping Free Hit Counter [Valid Atom 1.0] Neemo.gr GreekBloggers.com + Greekmarks.com
Ελληνικά Social Bookmarking sites
Top Greek Sites | Best Sites




greek-sites.gr http://feeds.feedburner.com/PhotoJerry