Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Ιστορική επίσκεψη του Ρώσου Προέδρου, Ντμίτρι Μεντβέντεβ, στην Κύπρο!

Λευκωσία: Ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Ντμίτρι Μεντβέντεβ φθάνει την Τετάρτη το βράδυ στην Κύπρο για επίσημη επίσκεψη. Ο κ. Μεντβέντεβ αναμένεται να φτάσει στο παλαιό Αεροδρόμιο Λάρνακας τα μεσάνυκτα της Τετάρτης προς Πέμπτη με ειδική πτήση, συνοδευόμενος από πολυμελή αντιπροσωπεία.


Τον Ρώσο Πρόεδρο θα υποδεχθεί στο Αεροδρόμιο Λάρνακας ο Υπουργός Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού.

Την Πέμπτη ο κ. Μεντβέντεβ θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα πραγματοποιηθεί η επίσημη τελετή υποδοχής, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια και θα ακολουθήσουν συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

Ακολούθως ο Ρώσος Πρόεδρος θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Βουλής Μάριο Καρογιάν και τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου.

Επίσης, μαζί με τον Πρόεδρο Χριστόφια θα τελέσουν τα εγκαίνια της ρωσικής Εμπορικής Τράπεζας.

Η Κυβέρνηση θεωρεί την επίσημη επίσκεψη του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας ιστορικό γεγονός και σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Στέφανο Στεφάνου η επίσκεψη αυτή θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο τη δυναμική ανάπτυξης των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Η Αστυνομία Κύπρου αναφέρει πως έχει εκπονήσει ειδικό σχέδιο για την ασφάλεια του Ρώσου Προέδρου, λαμβάνοντας όλα τα αναγκαία μέτρα ασφάλειας από τη στιγμή της άφιξης μέχρι και την αναχώρησή του.

Ο κ. Μεντβέντεβ θα αναχωρήσει για το παλαιό Αεροδρόμιο Λάρνακας, με την αντιπροσωπεία του, όπου θα τον αποχαιρετήσει ο Υπουργός Εξωτερικών. Η ειδική πτήση για τη Μόσχα θα αναχωρήσει στις 22:20.

Πηγή: ΚΥΠΕ
http://www.philenews.com

buzz it!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

No of pages
Related Posts with Thumbnails
 
SYNC BLOGS http://rpc.technorati.com/rpc/ping Free Hit Counter [Valid Atom 1.0] Neemo.gr GreekBloggers.com + Greekmarks.com
Ελληνικά Social Bookmarking sites
Top Greek Sites | Best Sites




greek-sites.gr http://feeds.feedburner.com/PhotoJerry