Πέμπτη 8 Απριλίου 2010

Υπεγράφη η συμφωνία συγχώνευσης British Airways-Iberia

Καθοριστικό βήμα προς τη δημιουργία μιας ηγέτιδας ευρωπαϊκής αεροπορικής εταιρείας, πραγματοποίησαν σήμερα οι British Airways και Iberia, υπογράφοντας τη συμφωνία συγχώνευσης.

Οι όροι του deal είναι συνεπείς με τα όσα προέβλεπε το δεσμευτικό μνημόνιο κατανόησης που είχαν υπογράψει οι δύο εταιρείες το Νοέμβριο του 2009.


Η συγχώνευση αναμένεται να ολοκληρωθεί κοντά στα τέλη του τρέχοντος έτους και θα προσφέρει σημαντικά οφέλη στους μετόχους των B.A. και Iberia, τους πελάτες και τους εργαζομένους.

Ο νέος όμιλος θα είναι ένας από τους μεγαλύτερους αεροπορικούς ομίλους του κόσμου με στόλο 408 αεροσκαφών, 200 δρομολόγια και περισσότερους από 58 εκατ. πελάτες ετησίως. Όπως αναφέρει το Dow Jones Newswires θα δημιουργεί ετήσιες συνέργειες που θα αγγίζουν τα 400 εκατ. ευρώ, για πέντε έτη μετά τη συγχώνευση. Θα είναι επίσης έτσι δομημένος ώστε να αξιοποιήσει περαιτέρω ενοποιήσεις στην παγκόσμια αεροπορική βιομηχανία. Θα είναι γνωστός με το όνομα International Airlines Group.

Βάσει των όρων της συμφωνίας, οι μέτοχοι της British Airways θα λάβουν μία κοινή μετοχή της International Airlines Group για κάθε μία μετοχή της B.A. που κατέχουν, ενώ οι μέτοχοι της Iberia θα λάβουν 1,0205 κοινές μετοχές για κάθε μία μετοχή της εταιρείας τους. Η μετοχή της International Airlines Group θα διαπραγματεύεται στη βασική αγορά του Λονδίνου.


http://www.sigmalive.com

buzz it!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

No of pages
Related Posts with Thumbnails
 
SYNC BLOGS http://rpc.technorati.com/rpc/ping Free Hit Counter [Valid Atom 1.0] Neemo.gr GreekBloggers.com + Greekmarks.com
Ελληνικά Social Bookmarking sites
Top Greek Sites | Best Sites




greek-sites.gr http://feeds.feedburner.com/PhotoJerry