Σάββατο, 17 Απριλίου 2010

Ο θερμότερος Μάρτιος στην ιστορία!!!Ο Μάρτιος του 2010 υπήρξε ο θερμότερος στην ιστορία του πλανήτη μας, από το 1880 που υπάρχει αρχείο καταγεγραμμένων θερμοκρασιών, σύμφωνα με την Εθνική Διοίκηση Ωκεανών και Ατμόσφαιρας των ΗΠΑ (ΝΟΑΑ). Ψηλά στη λίστα των θερμών τριμήνων ήταν και αυτό του Ιανουαρίου-Μαρτίου 2010.

Όπως ανακοίνωσε η ΝΟΑΑ, «θερμότερες των συνηθισμένων συνθήκες κυριάρχησαν στη Γη, ειδικά στη βόρεια Αφρική, τη νότια Ασία και τον Καναδά».

Στο φαινόμενο συνετέλεσε η εποχική άνοδος της θερμοκρασίας που προκλήθηκε από το θερμό ρεύμα «Ελ Νίνιο». Σύμφωνα με τη ΝΟΑΑ, το «Ελ Νίνιο», το ρεύμα που περιοδικά θερμαίνει τον Ειρηνικό ωκεανό, εξασθένησε το Μάρτιο, παρόλ’αυτά συνεισέφερε σημαντικά στην άνοδο της θερμοκρασίας στην τροπική ζώνη και γενικά στους ωκεανούς του πλανήτη. Η επίδραση αυτή αναμένεται να συνεχιστεί και καθ’ όλη την άνοιξη στο βόρειο ημισφαίριο.

Η συνδυασμένη παγκόσμια μέση θερμοκρασία που καταγράφηκε στην επιφάνεια της ξηράς και της θάλασσας τον περασμένο μήνα, ήταν 13,5 βαθμοί Κελσίου, που είναι κατά 0,77 βαθμούς μεγαλύτερη από τον μέσο όρο του 20ού αιώνα.

Τα νέα στοιχεία ενισχύουν τα επιχειρήματα όσων πιστεύουν ότι η κλιματική αλλαγή οδηγεί σε επείγουσα κρίση και πρέπει να αντιμετωπιστεί σε παγκόσμιο επίπεδο. Ο ΟΗΕ και πολλές χώρες αναζητούν μια δεσμευτική νομικά συμφωνία, όμως κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό στη σύνοδο κορυφής του περασμένου Δεκεμβρίου στην Κοπεγχάγη.

buzz it!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

No of pages
Related Posts with Thumbnails
 
SYNC BLOGS http://rpc.technorati.com/rpc/ping Free Hit Counter [Valid Atom 1.0] Neemo.gr GreekBloggers.com + Greekmarks.com
Ελληνικά Social Bookmarking sites
Top Greek Sites | Best Sites
greek-sites.gr http://feeds.feedburner.com/PhotoJerry