Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

Κροάτισσα συνήλθε από κώμα και μιλάει μόνο γερμανικά!!

Η ευτυχία που πλημμύρισε τους γονείς ενός 13χρονου κοριτσιού από την Κροατία που ξύπνησε από κώμα ήταν ανείπωτη, σύντομα, όμως, το συναίσθημα της χαράς έδωσε τη σκυτάλη στην έκπληξη και τον προβληματισμό. Η έφηβη κοπέλα στην προσπάθειά της να επικοινωνήσει με την οικογένειά της 24 ώρες μετά την περιπέτεια της υγείας της συνειδητοποίησε πως δεν μπορούσε να μιλήσει κροατικά παρά μόνο άπταιστα γερμανικά!
Το κορίτσι από τη νότια πόλη Knin, που είχε μόλις αρχίσει μαθήματα γερμανικών στο σχολείο, προσπαθούσε να διαβάσει γερμανικά βιβλία και να παρακολουθήσει προγράμματα στα γερμανικά για να βελτιωθεί, αλλά δεν γνώριζε με τίποτα, όπως επισήμαναν οι γονείς της, άπταιστα γερμανικά.Οι θεράποντες ιατροί στο KB νοσοκομείο του Split ισχυρίζονται πως η υπόθεση είναι τόσο ασυνήθιστη που διάφοροι επιστήμονες έχουν εξετάσει το κορίτσι, επιχειρώντας να εξακριβώσουν τα αίτια που προκάλεσαν αυτή την αλλαγή.
«Δεν γνωρίζεις ποτέ, όταν αναρρώνεις από τέτοιο τραύμα, τον τρόπο με τον οποίο θα αντιδράσει ο εγκέφαλος. Προφανώς έχουμε κάποιες θεωρίες, αλλά προς το παρόν δεν μπορούμε να πούμε πολλά γιατί πρέπει να σεβαστούμε την ιδιωτική ζωή του ασθενούς», ανέφερε ο διευθυντής του νοσοκομείου Dujomir Marasovic.

http://relaxgr.blogspot.com

buzz it!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

No of pages
Related Posts with Thumbnails
 
SYNC BLOGS http://rpc.technorati.com/rpc/ping Free Hit Counter [Valid Atom 1.0] Neemo.gr GreekBloggers.com + Greekmarks.com
Ελληνικά Social Bookmarking sites
Top Greek Sites | Best Sites




greek-sites.gr http://feeds.feedburner.com/PhotoJerry