Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

Συσκευή που αναλύει την ποιότητα του ύπνου σας.





Η καθημερινή πίεση, κυρίως στην εργασία, στερεί σε πολλούς τον καλής ποιότητας ύπνο, με τα γνωστά επακόλουθα : Κούραση, νεύρα, αϋπνίες κ.λ.π. Επειδή όμως είναι αρκετά δύσκολο να κατανοήσουμε το πόσο καλά ή άσχημα κοιμόμαστε, ένας Ιαπωνίας κατασκευαστής, έχει αναπτύξει ένα ηλεκτρονικό 'χαλάκι' το οποίο μετράει την ένταση και την ποιότητα του ύπνου σας.
Αυτό το σκάνερ ύπνου, τοποθετείται κάτω από το στρώμα και χάρις τους αισθητήρες που διαθέτει, καταγράφει τις κινήσεις του σώματος κατά την διάρκεια του ύπνου, καθώς και τον ρυθμό της αναπνοής και τους παλμούς σας όλη τη νύχτα.



Οι πληροφορίες αυτές (ή το σκορ ύπνου όπως ονομάζεται) που έχουν σχέση με της ποιότητας του ύπνου σας, αποθηκεύονται σε μία SD κάρτα των 2GB και διαβάζονται από ένα ειδικό λογισμικό που εμφανίζει τα αποτελέσματα με τη μορφή γραφικών παραστάσεων.



Το χαλάκι, που θα κυκλοφορήσει στις αρχές Μαίου και προς το παρόν μόνο στην Ιαπωνία, έχει διαστάσεις 863×314×26 χιλιοστά και βάρος μόλις 1.3 κιλά, ενώ έχει την δυνατότητα να αποθηκεύσει έως 500 κύκλους ύπνου. Η αναμενόμενη τιμή του είναι γύρω στα 400 δολάρια!

Πηγή:http://www.psaxtiria.com

buzz it!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

No of pages
Related Posts with Thumbnails
 
SYNC BLOGS http://rpc.technorati.com/rpc/ping Free Hit Counter [Valid Atom 1.0] Neemo.gr GreekBloggers.com + Greekmarks.com
Ελληνικά Social Bookmarking sites
Top Greek Sites | Best Sites




greek-sites.gr http://feeds.feedburner.com/PhotoJerry