Πέμπτη 8 Απριλίου 2010

Αυξήσεις φωτιά έρχονται... στα καύσιμα

Κύπρος. Αυξήσεις φωτιά έρχονται... στα καύσιμα


Θέμα χρόνου είναι η αύξηση του φόρου κατανάλωσης καυσίμων. Αυτό δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ ο Υπουργός Οικονομικών, Χαρίλαος Σταυράκης, προσθέτοντας ότι πρόκειται για φορολογία, η οποία αναπόφευκτα θα επιβληθεί, γιατί αποτελεί υποχρέωση προς την Ευρώπη.
Επί δυόμιση χρόνια, είπε, παρανομούμε ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αφού σύμφωνα με το ευρωπαϊκό κεκτημένο, οι χώρες μέλη πρέπει να έχουν κάποιο φόρο κατανάλωσης πετρελαιοειδών. Εμείς, πρόσθεσε ο κ. Σταυράκης, καταφέραμε να το αναβάλουμε για δυόμιση χρόνια, όμως τώρα, αναμένεται να μας σταλεί επιστολή με την οποία θα μας πιέζουν να τιμήσουμε τις υποχρεώσεις μας. Θα προσπαθήσουμε, είπε, να πετύχουμε κάποια αναβολή, αλλά δυστυχώς δεν θα είναι μεγάλη.
Είπε επίσης, ότι σύμφωνα με το ευρωπαϊκό κεκτημένο, θα πρέπει να επιβληθεί και ελάχιστος φόρος προστιθέμενης αξίας στα τρόφιμα και τα φάρμακα από τις αρχές του 2011. Και σε αυτή την περίπτωση, ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, θα καταβάλουμε προσπάθειες για κάποια αναβολή.

http://filoksenos.blogspot.com

buzz it!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

No of pages
Related Posts with Thumbnails
 
SYNC BLOGS http://rpc.technorati.com/rpc/ping Free Hit Counter [Valid Atom 1.0] Neemo.gr GreekBloggers.com + Greekmarks.com
Ελληνικά Social Bookmarking sites
Top Greek Sites | Best Sites




greek-sites.gr http://feeds.feedburner.com/PhotoJerry