Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

Διακόπτονται οι πτήσεις στην Β.Ευρώπη εξ αιτίας ηφαιστείου




Ακινητοποιημένα τα αεροπλάνα στην Β.Ευρώπη, εξαιτίας της ηφαιστιακής τέφρας στην Ισλανδία
Τουλάχιστον 4.000 πτήσεις έχουν ακυρωθεί.


Βρυξέλλες: Την απαγόρευση της πρόσβασης σε εναέριους χώρους πολλών χωρών της Βόρειας και Δυτικής Ευρώπης εισηγήθηκε το περιφερειακό κέντρο ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας Eurocontrol, εξαιτίας της ηφαιστιακής τέφρας στην Ισλανδία.


Η Υπηρεσία ανακοίνωσε ότι αναμένεται να διακοπούν οι πτήσεις στην ανατολική Δανία, στο νότιο τμήμα της Σουηδίας, στην Ιρλανδία (εκτός από τον εναέριο χώρο πάνω από τον Ωκεανό), στο Αμστερνταμ και στις Βρυξέλλες, προοδευτικά από το απόγευμα, μέχρι το βράδυ.

Ήδη πολλές χώρες έχουν λάβει τα μέτρα τους και έχουν αποφασίσει το «κλείσιμο» των εναέριων τους χώρων. Η Δανία θα απαγορεύσει τις πτήσεις στον εναέριο χώρο της από τις 19:00 (ώρα Κύπρου). Στη Νορβηγία, οι Αρχές του αεροδρομίου του Όσλο ανακοίνωσαν τη ματαίωση όλων των πτήσεων από και προς τη νορβηγική πρωτεύουσα.

Οι υπηρεσίες ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας αποφάσισαν να καθηλώσουν τα αεροπλάνα στο Βέλγιο, τη Σουηδία, τη Φινλανδία, την Βρετανία, την Ολλανδία και δυτικά τμήματα της Γερμανίας μετά το μεσημέρι.

Η Βρετανία αποφάσισε καμία πτήση να μην αναχωρεί και να μην προσγειώνεται στο έδαφός της -εκτός εάν πρόκειται για κατάσταση εκτάκτου ανάγκης-, μέχρι τις 08:00 το πρωί της Παρασκευής.

«Το σύννεφο ηφαιστιακής τέφρας έχει επεκταθεί στη Βρετανία και συνεχίζει να ταξιδεύει νότια» ανακοίνωσε η Υπηρεσία Εναέριας Κυκλοφορίας της Βρετανίας, λέγοντας ότι η ηφαιστιακή στάχτη αποτελεί «σημαντικό κίνδυνο για την αεροπλοοία».

Τουλάχιστον 4.000 πτήσεις έχουν ακυρωθεί, εξαιτίας φόβων ότι το σύννεφο ηφαιστειακής τέφρας που έχει ήδη κάνει την εμφάνισή του σε πολλές χώρες της Ευρώπης, ενδέχεται να προκαλέσει βλάβες στους κινητήρες των αεροσκαφών, ενώ μειώνει την ορατότητα.

H British Airways ματαίωσε όλες τις εσωτερικές πτήσεις, που είχαν προγραμματιστεί για σήμερα, ενώ ανακοίνωσε ότι το αεροδρόμιο του Λονδίνου παραμένει κλειστό.

Αξιωματούχος των αεροπορικών αρχών της Γαλλίας ανακοίνωσε ότι ακυρώθηκαν όλες οι πτήσεις που θα αναχωρούσαν από το παρισινό αεροδρόμιο του Ρουασί με προορισμό το Λονδίνο, τη Σκοτία, την Κοπεγχάγη και το Όσλο.

Πηγή: news.in.gr

buzz it!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

No of pages
Related Posts with Thumbnails
 
SYNC BLOGS http://rpc.technorati.com/rpc/ping Free Hit Counter [Valid Atom 1.0] Neemo.gr GreekBloggers.com + Greekmarks.com
Ελληνικά Social Bookmarking sites
Top Greek Sites | Best Sites




greek-sites.gr http://feeds.feedburner.com/PhotoJerry