Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

Οι πλουσιότεροι της Βρετανίας είναι Ελληνοκύπριοι !




Δέκα Ελληνοκύπριοι και πέντε Ελλαδίτες περιλαμβάνονται στο φετινό κατάλογο της Sunday Times για τους 1.000 πλουσιότερους ανθτώπους  του Ηνωμένου Βασιλείου.
Στην πρώτη θέση βρίσκεται ο Αλκης Δαβίδ, 41 χρόνων, της οικογένειας Λεβέντη με περιουσία ενός δισεκατομμυρίου 200 εκατομμυρίων στερλινών, έναντι ενός δισεκατομμυρίου πέρσι. Είναι ιδιοκτήτης του 80% της διαδικτυακής εταιρείας Filmon.  Ο κατάλογος τον παρουσιάζει σαν ηθοποιό και επιχειρηματία.
Στη δεύτερη θέση της λίστας βρίσκεται ο Στέλιος Χατζηιωάννου, 43 χρόνων, με περοιυσία 820 εκατομμυρίων στερλινών έναντι 544 πέρσι. Η αξία των συμφερόντων του ιδίου και της οικογένειας του στην Easy Jet υπολογίζεται σε 734 εκατομμύρια στερλίνες.


Στην τρίτη βρίσκεται ο Μιχάλης Λαιμός, 54 χρόνων, με ενεργητικό 605 εκατομμυρίων έναντι 550 εκατομμυρίων πέρσι. Πρόκειται για το γιο του εφοπλιστή, Κωνσταντίνου Λαιμού που εγκατέλειψε τη ναυτιλία στη δεκαετία του 80 και μπήκε σ’ επιχειρήσεις ακίνητης περιουσίας, ασφαλειών και τουρισμού.

Στην τέταρτη, ο Κρις Λαζαρή με ενεργητικό 522 εκατομμυρίων έναντι 638 πέρσι. Εχει συμφέροντα σε ακίνητη περιουσία κυρίως στο κεντρικό Λονδίνο.

Στην πέμπτη, ο Νικόλας Ροδίτης 64 χρόνων, με ενεργητικό 350 εκατομμυρίων έναντι 300 εκατομμυρίων πέρσι. Εχει επιχειρηματικές δραστηριότητες στο χρηματοοικονομικό τομέα και στην παραγωγή όπως και εμπορία αγροτικών προιόντων.

Στην έκτη οι κυπριακής καταγωγής, από μητέρα, αδελφοί Candy Nicholas και Christian, με ενεργητικό 300 εκατομμυρίων έναντι 330 εκατομμυρίων πέρσι, οι οποίοι έχουν συμφέροντα σε ακίνητη περιουσία.
Στην έβδομη θέση βρίσκεται ο Ανδρέας Παναγιώτου, 44 χρόνων, με ενεργητικό 250 εκατομμυρίων. Συμφέροντα σε ακίνητη περιουσία με επενδύσεις πρόσφατα σε ξενοδοχειακές μονάδες.

Στην όγδοη, ο Διονύσιος Λιβέρας 51 χρόνων και η οικογένειά του με ενεργητικό 215 εκατομμυρίων. Πρόκειται για τον γιο του Ανδρέα Λιβέρα, που δολοφονήθηκε στη Βομβάη το 2008. Εχει συμφέροντα σε ακίνητη περιουσία, ζαχαροπλαστική και ενοικιάσεις κρουαζεροπλοίων.
Στην ένατη, ο Τζον Γουλανδρής, 81 χρόνων με ενεργητικό 200 εκατομμυρίων, εφοπλιστής.

Στη δέκατη, ο Sir John Zohonis, 80 χρόνων, με ενεργητικό 175 εκατομμυρίων έναντι 110 πέρσι, με συμφέροντα στη βιομηχανία και το εμπόριο.

Στην ενδέκατη, οι Στέφανος και Στέλιος Στεφάνου, 68 και 57 χρόνων, αντίστοιχα, με ενεργητικό 125 εκατομμυρίων έναντι πάλι 125, πέρσι, με συμφέροντα στην οικοδομική βιομηχανία.

Στη δωδέκατη, ο Θίο Παφίτης με ενεργητικό 100 εκατομμυρίων έναντι 85 εκατομμυρίων πέρσι. Με πλειοψηφικά συμφέροντα στην αλυσίδα καταστημάτων γραφικής ύλης Ryman, είναι γνωστός και από την τηλεοπτική σειρά Dragons’den.

Στη δέκατη τρίτη θέση, ο Τζόρτζ Μάικλ, 48 χρόνων, τραγουδιστής με ενεργητικό 90 εκατομμυρίων.

Στη δεκάτη τέταρτη, ο Θίο Καρπάθιος με ενεργητικό 82 εκατομμυρίων και συμφέροντα στη βιομηχανία μόδας.

Στη δεκάτη πέμπτη, ο Πανίκος Παναγή 68 χρόνων, με ενεργητικό 74 εκατομμυρίων έναντι 72 εκατομμυρίων πέρσι, με συμφέροντα στη βιομηχανία ψυχαγωγίας.

Οι 10 πλουσιότεροι του Ηνωμένου Βασιλείου είναι ο ινδικής καταγωγής Lakshmi Mittal και η οικογένειά του με 22 δισεκατομμύρια 400 εκατομμύρια στερλίνες, ο ρωσικής καταγωγής Roman Abramovich με 7 δισεκατομμύρια 400 εκατομμύρια, ο Δούκας του Westminster με 6 δισεκατομμύρια 700 εκατομμύρια, οι Ernesto και Kirsty Bartarelli με 5 δισεκατομμύρια 900 εκατομμύρια, οι David και Simon Reuben με 5 δισεκατομμύρια 500 εκατομμύρια, ο Alisher Usmanov με 4 δισεκατομμύρια και 700 εκατομμύρια, οι Galen και George Weston και η οικογένειά τους με 4 δισεκατομμύρια 500 εκατομμύρια, οι Charlene και Michel de Carvalho με 4 δισεκατομμύρια 400 εκατομμύρια, Sir Philip –Lady Green με 4 δισεκατομμύρια 100 εκατομμύρια και Anil Agarwat με 4 δισεκατομμύρια 100 εκατομμύρια.

πηγή: http://www.sigmalive.com

buzz it!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

No of pages
Related Posts with Thumbnails
 
SYNC BLOGS http://rpc.technorati.com/rpc/ping Free Hit Counter [Valid Atom 1.0] Neemo.gr GreekBloggers.com + Greekmarks.com
Ελληνικά Social Bookmarking sites
Top Greek Sites | Best Sites




greek-sites.gr http://feeds.feedburner.com/PhotoJerry