Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

Διαβάστε στις κυπριακές εφημερίδες της Παρασκευής

 


 
Λευκωσία: Η δήλωση του Προέδρου της Σοσιαλιστικής Ομάδας του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς για το απευθείας εμπόριο και οι ενέργειες του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια και του Προέδρου του ΚΣ ΕΔΕΚ Γιαννάκη Ομήρου, καθώς και το κλίμα στο Εθνικό Συμβούλιο και η κατάσταση όπως εξελίχθηκε μετά τη συνεδρία της Τετάρτης, είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα.
Αλλα θέματα που απασχολούν τις εφημερίδες είναι το μεσοπρόθεσμο σχέδιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την πορεία ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ και την εύρυθμη λειτουργία της ΕΕ ακόμα και χωρίς λύση του Κυπριακού, οι προσπάθειες της Κυβέρνησης για συναίνεση στο θέμα της οικονομίας, οι υποθέσεις σεξουαλικής εκμετάλλευσης ανηλίκων, η κατάσταση της οικονομίας στην Ελλάδα, και το σύμφωνο μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας για τα πυρηνικά όπλα.

«Ο Φιλελεύθερος», στο κύριο θέμα με τίτλο «Ενότητα χίλια κομμάτια» αναφέρει ότι το κακό κλίμα και οι τρικούβερτοι καβγάδες στο Εθνικό Συμβούλιο είχαν και δεύτερο ημίχρονο με δημόσιες αντιπαραθέσεις. Λίγα 24ωρα πριν την έλευση Παπανδρέου στην Κύπρο, το εσωτερικό μέτωπο είναι κατακερματισμένο. Η Κυβέρνηση άνοιξε μέτωπα χθες με τον ΔΗΣΥ αλλά και με την ΕΔΕΚ, δίνοντας απαντήσεις στην κριτική που ασκείται για τους χειρισμούς της. Η κόντρα ΔΗΣΥ- κυβερνητικού Εκπροσώπου θύμιζε έντονα εικόνες από το παρελθόν.


Ο κ. Αναστασιάδης, έκανε λόγο για αποδοχή θέσεων με πηγή προέλευσης τις ιδεολογικές καταβολές του Προέδρου που να συμβαδίζουν με πολιτικές που δεν θα οδηγήσουν σε συμφωνία ή σε συμφωνία που δεν θα γίνει αποδεχτή από τον κυπριακό ελληνισμό. Το γάντι σήκωσε ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος που απάντησε διερωτώμενος: πόσο συνδράμει ο κ. Αναστασιάδης στο διάλογο, όταν χλευάζει και όταν ασύστολα κατηγορεί τον πρόεδρο της Δημοκρατίας για ιδεολογικές αγκυλώσεις ή για ετσιθελισμό;

Διαβάστε επίσης:
Βαθαίνει η ρήξη για την οικονομία:
Επικρίσεις κατά Σταυράκη από ΕΥΡΩΚΟ-Οικολόγους.
24.336 στην ουρά της ανεργίας: Με εκρηκτικούς ρυθμούς συνεχίζει να αυξάνεται η ανεργία, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοίνωσε χθες η Στατιστική Υπηρεσία.
Ετοιμάζουν «θερμή» υποδοχή στον Πάπα: Πληροφορίες στην Αστυνομία για κάθοδο φανατικών από την Ελλάδα.
Πόλεμος για το τουριστικό ωράριο της Λεμεσού: Χάνουν υπερωρίες οι εργαζόμενοι και πελατεία οι επιχειρήσεις.
Ετοιμάζει αποσκευές: Πέντε ΜΟΕ και επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα στα μέσα Μαΐου.
Η παραπλάνηση άρχισε από το facebook: Με συστηματική επικοινωνία, τηλεφωνήματα και μηνύματα, ο 39χρονος έπεισε την 11χρονη ότι θα έπρεπε να γνωριστούν από κοντά.
Κατάστημα κινητών στις ...Κεντρικές Φυλακές: Τις τελευταίες μέρες, εντοπίστηκαν έντεκα τηλέφωνα καθώς και μεγάλο χρηματικό ποσό.
Αυξήσεις έως 2,2 σεντ στα καύσιμα: Το νέο κύκλο ανατιμήσεων άνοιξε χθες η Exxon Mobil.
Η Αλ Κάιντα «βλέπει» το Μουντιάλ: Προανάγγειλε πολύνεκρο τρομοκρατικό χτύπημα στον αγώνα ΗΠΑ-Βρετανίας.
Φίλαθλος: Παρολίγο να βάλουν μπουρλότο στο ντέρμπι.

Η ''Αλήθεια'', υπό τον τίτλο ''Στη μέγκενη του απευθείας εμπορίου'', γράφει ότι οι Σοσιαλδημοκράτες επιμένουν στο απευθείας εμπόριο έναντι εφαρμογής του Πρωτοκόλλου της Αγκυρας, ενώ εξελίχθηκε τρικούβερτος καβγάς του Προέδρου Χριστόφια με τον Πρόεδρο του ΚΣ ΕΔΕΚ Γιαννάκη Ομήρου για το ποιος τηλεφώνησε πρώτος στους Ευρωπαίους Σοσιαλδημοκράτες. Γράφει, επίσης, ότι άλλα 12 κινητά τηλέφωνα εντοπίστηκαν τις τελευταίες ημέρες στις Κεντρικές Φυλακές, και τέθηκαν τρεις κατάδικοι σε κελιά απομόνωσης.
Η ''Μάχη'', υπό τον τίτλο ''Αποτροπιασμός από βιασμούς ανηλίκων'', γράφει ότι άφωνη είναι η κοινή γνώμη από τον βιασμό συνολικά εννέα ανήλικων κοριτσιών. Γράφει, επίσης, ότι την πραγματοποίηση της επίσκεψης του Πρωθυπουργού της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα νωρίτερα του αναμενόμενου, δηλαδή στα μέσα Μαϊου, ανακοίνωσαν χθες, μετά τη συνάντησή τους, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Δημήτρης Δρούτσας και ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου.
Ο ''Πολίτης'', υπό τον τίτλο ''Ανασύρει ξανά σχέδιο Β' η ΕΕ'', γράφει ότι μεσοπρόθεσμο σχέδιο για να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη συνέχιση της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας, αλλά και η εύρυθμη λειτουργία της ΕΕ, ακόμα και χωρίς λύση του Κυπριακού, έχει θέσει σε εφαρμογή η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με αιχμή του δόρατος την Ευρωβουλή. Γράφει, επίσης, ότι ελάχιστες πιθανότητες για κοινή σύσκεψη των κομμάτων με θέμα την οικονομία συγκεντρώνει και η νέα πρόσκληση που απηύθυνε η Κυβέρνηση, εξαιτίας της συνεχιζόμενης αντιπαράθεσης στο εσωτερικό μέτωπο.
Η ''Σημερινή'', υπό τον τίτλο ''SOS για Ελλάδα'', γράφει ότι σωτήρια αποδείχθηκε για την Ελλάδα η χθεσινή παρέμβαση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν Κλοντ Τρισέ, ο οποίος σε μια δραματική δήλωσή του θέλησε να σβήσει τις φωτιές, τονίζοντας ότι η χώρα δεν κινδυνεύει να χρεοκοπήσει. Γράφει, επίσης, ότι ο Υπουργός Υγείας Χρίστος Πατσαλίδης διαβεβαίωσε ότι οι όποιες περικοπές στον τομέα της υγείας δεν θα αφήσουν τους ασθενείς χωρίς φάρμακα, αλλά θα περιορίσουν τις σπατάλες.
Η ''Χαραυγή'', υπό τον τίτλο ''Διόρθωσε ο Σουλτς'', γράφει ότι πρωτοφανής για τα πολιτικά δεδομένα του τόπου χαρακτηρίζεται η χθεσινή ενέργεια του Προέδρου του ΚΣ ΕΔΕΚ να αποκρύψει και στο τέλος να οικειοποιηθεί τις έντονες παραστάσεις στις οποίες είχε προβεί ο Πρόεδρος Χριστόφιας προς τον ηγέτη των Σοσιαλιστών στο Ευρωκοινοβούλιο για τη δήλωση στήριξής του στον κανονισμό για το απευθείας εμπόριο. Γράφει, επίσης, ότι ανακάμπτει ο τομέας των ακινήτων και ότι η ετήσια αύξηση στα πωλητήρια έγγραφα τον Μάρτιο έφθασε το 37%.
Η αγγλόγλωσση ''Cyprus Mail'', υπό τον τίτλο ''Αρπαγες σεξ στην παγανιά'', γράφει ότι δύο συγκλονιστικές υποθέσεις σεξουαλικής εκμετάλλευσης ανηλίκων βγήκαν χθες στην επιφάνεια. Γράφει, επίσης, ότι η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Σωτηρούλα Χαραλάμπους δήλωσε ότι μέτρα για μείωση της φτώχειας και διαφόρων εκφράσεων κοινωνικού αποκλεισμού μπορούν να είναι αποτελεσματικά μόνο εάν αποτελέσουν μέρος της ευρύτερης πολιτικής της Κυβέρνησης που αφορά την οικονομία και την απασχόληση.
Η εβδομαδιαία εφημερίδα ''Αντίλογος'', υπό τον τίτλο ''Καρότο και μαστίγιο'', γράφει ότι, ενώ η Κυβέρνηση συνεχίζει τις προσπάθειες για την επίτευξη συναίνεσης για το μεγάλο θέμα της οικονομίας και της λήψης ριζοσπαστικών μέτρων αντιμετώπισης της κρίσης, την ίδια στιγμή προχωρεί στην πολιτική του καρότου και του μαστιγίου, δηλαδή της επιβολής φόρων, αλλά παράλληλα θα προχωρήσει και σε ελαφρύνσεις εκεί όπου το θεωρεί αναγκαίο. Δημοσιεύει, επίσης, συνέντευξη με τον συγγραφέα, δημοσιογράφο και ιστορικό ερευνητή Νίκο Παπαναστασίου για το νέο του βιβλίο.
Η εβδομαδιαία εφημερίδα ''Το Κυπριακό Ποντίκι'', υπό τον τίτλο ''Ο Χριστόφιας στη γωνιά! Το Κυπριακό σε αδιέξοδο...'', γράφει ότι στην τελευταία συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου αποκαλύφθηκε ότι ο Πρόεδρος Χριστόφιας είναι αποφασισμένος να εμμείνει στην πολιτική που ακολουθεί, και ότι κάποιοι από τον ΔΗΣΥ έκρυψαν τις διαβουλεύσεις τους με τον Πρόεδρο Χριστόφια. Γράφει, επίσης, ότι σφοδρά παράπονα έχουν βουλευτές του ΑΚΕΛ από τον Γενικό Γραμματέα του κόμματος Αντρο Κυπριανού, επειδή δεν πατά το πόδι του στην ολομέλεια της Βουλής.
Η εβδομαδιαία αγγλόγλωσση εφημερίδα ''Cyprus Weekly'', υπό τον τίτλο ''Λιγότερα πυρηνικά όπλα'', γράφει ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα και ο Πρόεδρος της Ρωσίας Ντιμίτρι Μεντβέντεβ, παραπετώντας χρόνια έλλειψης εμπιστοσύνης, υπέγραψαν χθες το μεγαλύτερο σύμφωνο πυρηνικών όπλων της γενιάς. Γράφει, επίσης, ότι ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, κατά την παραμονή του στην Κύπρο, θα συμμετάσχει σε συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου τη Δευτέρα, για ανασκόπηση της προόδου που έχει επιτευχθεί μέχρι στιγμής στις συνομιλίες για λύση του Κυπριακού.

Πηγή: http://www.philenews.com
         ΚΥΠΕ

buzz it!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

No of pages
Related Posts with Thumbnails
 
SYNC BLOGS http://rpc.technorati.com/rpc/ping Free Hit Counter [Valid Atom 1.0] Neemo.gr GreekBloggers.com + Greekmarks.com
Ελληνικά Social Bookmarking sites
Top Greek Sites | Best Sites




greek-sites.gr http://feeds.feedburner.com/PhotoJerry