Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

STEVE JOBS: "Έφυγε" απο τη ζωή στα 56 του ο ιδρυτής της APPLE...




Μία από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες της εποχής, ο συνιδρυτής της Apple, ο δημιουργός τεχνολογικών επιτευγμάτων όπως το iPhone, το iPad, το iPod, το iMac και το iTunes, ο Στηβ Τζομπς έφυγε από τη ζωή σε...
ηλικία 56 ετών, υποφέροντας από καρκίνο για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η Apple ανακοίνωσε το θάνατο του Τζομπς, ενώ στην κεντρική σελίδα της δεσπόζει η φωτογραφία του και ο τίτλος "Steve Jobs 1955-2011".

Εντός της σελίδας υπάρχει η ανακοίνωση: "Η Apple έχασε μία οραματική και δημιουργική ιδιοφυΐα και ο κόσμος έχασε ένα συναρπαστικό άνθρωπο. Εμείς που είχαμε την τύχη να τον γνωρίζουμε και να συνεργαστούμε μαζί του χάσαμε έναν αγαπημένο φίλο και έναν εμπνευσμένο μέντορα. Ο Στηβ αφήνει πίσω του μία εταιρεία που μόνο εκείνος μπορούσε να χτίσει. Το πνεύμα του θα είναι για πάντα ο θεμέλιος λίθος της Apple".

Ο Τζομπς συνίδρυσε την Apple το 1976 και μαζί με τον παιδικό του φίλο, Στηβ Βόζνιακ, δημιούργησαν τον Apple II, που θεωρήθηκε ο πρώτος προσωπικός ηλεκτρονικός υπολογιστής.

Ο Τζομπς θεωρήθηκε χαρισματικός, μεγάλος καινοτόμος- συγκρίθηκε ακόμα και με τον Τόμας Έντισον-, που άλλαξε τον κόσμο των ηλεκτρονικών υπολογιστών, της μουσικής και της επικοινωνίας.

Το 2004 χτυπήθηκε από καρκίνο του παγκρέατος και το 2009 αναγκάστηκε να προχωρήσει σε μεταμόσχευση ήπατος.

Μετά από χρόνια προβληματικής υγείας, ο Τζομπς ανακοίνωσε την αποχώρηση του από το τιμόνι της Apple, στις 24 Αυγούστου του 2011, με μία λιτή ανακοίνωση: "Πάντα έλεγα ότι όταν έρθει η μέρα που δεν θα μπορώ να ανταποκριθώ στα καθήκοντα μου ως διευθύνων σύμβουλος της Apple, θα είμαι ο πρώτος που θα το ανακοινώσει. Δυστυχώς η μέρα ήρθε".

buzz it!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

No of pages
Related Posts with Thumbnails
 
SYNC BLOGS http://rpc.technorati.com/rpc/ping Free Hit Counter [Valid Atom 1.0] Neemo.gr GreekBloggers.com + Greekmarks.com
Ελληνικά Social Bookmarking sites
Top Greek Sites | Best Sites




greek-sites.gr http://feeds.feedburner.com/PhotoJerry