Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Τι λέει η μάνα των δίδυμων που χάθηκαν στο Μαρι ,για το πόρισμα...

«Έτσι περίμενα από τον κ. Πόλυ και έτσι έγινε», δήλωσε η Πόπη Χριστοφόρου, μητέρα των διδύμων ναυτών Μίλτου και Χρίστου, που έχασαν τη ζωή τους κατά την έκρηξη στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης», μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά τη δημοσιογραφική διάσκεψη του Επικεφαλής της Μονομελούς Ερευνητικής Επιτροπής για την έκρηξη στο Μαρί, Πόλυ Πολυβίου.




Τώρα οι ευθύνες έχουν καταλογισθεί και αυτοί που τις έχουν πρέπει να τις επωμισθούν, ανέφερε η κ. Χριστοφόρου.

''Και αλίμονο στην κοινωνία αν δεχθούμε και αυτήν την ατιμωρησία'', είπε.

Ερωτηθείσα τι ζητά τώρα, μετά το πόρισμα, διερωτήθηκε τι να ζητά. ''Να μας φέρουν πίσω τα παιδιά μας; Δεν μπορεί να γίνει τούτο. Τουλάχιστον εκείνο που ζητούμε, να ξυπνήσουμε επιτέλους και όπως ο άπιστος Θωμάς που περίμενε να αγγίξει πάνω στην πληγή του Χριστού για να πεισθεί, τώρα με το πόρισμα μπορούμε να αγγίξουμε. Και αν και τώρα δεν ξυπνήσουμε, είμαστε...''.

Το πόρισμα μιλά από μόνο του, δήλωσε από την πλευρά του ο πατέρας των διδύμων αγοριών, Μιχάλης Χριστοφόρου. Πλέον, πρόσθεσε, οι ευθύνες είναι πάνω στο λαό. '

'Αν θα ανεχθούμε αυτά τα πράγματα''.

Μάθαμε να αναλαμβάνουμε όχι μόνο τις δικές μας ευθύνες, αλλά και τις ευθύνες των άλλων. Γιατί μόνο έτσι θα πάμε μπροστά. Οταν το εγώ γίνουμε εμείς, πρόσθεσε. 

Εντός της αίθουσας όπου δόθηκε η δημοσιογραφική διάσκεψη και μετά το πέρας αυτής, όταν η Πόπη Χριστοφόρου ρωτήθηκε τι περιμένει τώρα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είπε ότι δεν θα πει αυτή στον Πρόεδρο τι θα κάνει. ''Νομίζω ότι μπορεί ο ίδιος ν' αποφασίσει τι θα κάνει. Εγώ αν ήμουν στη θέση του θα έβγαινα μπροστά στον κόσμο μου και θα εταπινώνουμουν. Θα γονατούσα κάτω. Δεν θα έλεγα το συγνώμη, γιατί το συγνώμη άργησε. Θα έλεγα Θεέ μου, δώσμου δύναμη. Τίποτε άλλο, έτσι θα έλεγα εγώ αν ήμουν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας''.

Δίδοντας μια φωτογραφία των διδύμων στον επικεφαλής της Μονομελούς Ερευνητικής Επιτροπής, Πόλυ Πολυβίου η κ. Χριστοφόρου ανέφερε ότι από την πρώτη στιγμή που τον είδε κατάλαβε ότι ήταν ''της ίδιας σχολής. Βέβαια, ο κ. Πόλυς είναι σε πιο μεγάλη τάξη από μένα. Εγώ ακόμα είμαι του Δημοτικού''.

Πίστεψε, είπε, ότι ο κ. Πολυβίου δεν θα πρόδιδε τους δασκάλους του, όπως και εγώ δεν πρόδωσα ποτέ τους δασκάλους μου. Σκεφτόταν, πρόσθεσε, τι θα μπορούσε να δώσει στον κ. Πολυβίου σήμερα γιατί ήταν σίγουρη ότι θα ''έκανε σωστά τη δουλειά του και θα έλεγε τα πράγματα με το όνομά τους''.



Ο Μίλτος και ο Χρίστος, είπε η μητέρα τους, έφυγαν ''έτσι από τη ζωή'' δείχνοντας μια φωτογραφία τους, όπου ντυμένοι τσολιάδες, χορεύουν, λεβέντες, όπως είπε. Στη φωτογραφία ο Χρίστος κάνει μια φιγούρα στον αέρα και ο Μίλτος τον κρατά πατώντας ''στο ένα πόδι'', όπως είπε. ''Λεβέντες έφυγαν από τη ζωή. Ετσι τώρα, αυτή τη στιγμή, και ο κ. Πόλυς φάνηκε λεβέντης''. 

Ικανοποιημένοι οι συγγενείς των θυμάτων

Αισθάνομαι ότι επιτέλους έχουμε πάρει το δρόμο προς τη δικαίωση, δήλωσε μετά τη δημοσιογραφική διάσκεψη του Επικεφαλής της Μονομελούς Ερευνητικής Επιτροπής για την έκρηξη στο Μαρί, Πόλυ Πολυβίου η χήρα του επικελευστή Μιχάλη Ηρακλέους, Μαρία. 

Από την πρώτη στιγμή, ανέφερε, ο κ. Πολυβίου τους έδειξε ασφάλεια, ότι μπορούν να τον εμπιστευτούν ''και όπως περιμέναμε, έτσι μας έδειξε το πόρισμά του''. 

Προσωπικά, ανέφερε, περίμενε το πόρισμα ενώ ερωτηθείσα ποια πιστεύει ότι πρέπει να είναι η επόμενη μέρα απάντησε ''τώρα θα πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης''. Στην ερώτηση εάν εννοεί τις ποινικές ευθύνες, απάντησε καταφατικά. 

Για όσους είδαν την όλη διαδικασία τα σχόλια είναι περιττά, δήλωσε ο Γιαννάκης Ζώρζος, συγγενής του Κλεάνθη Κλεάνθους. Εξέφρασε ένα ''μεγάλο ευχαριστώ στον κ. Πολυβίου και σε όλη την Επιτροπή. Πιστεύω ότι θα δικαιωθούμε και μαζί και οι 13 νεκροί''.

Πηγή: ΚΥΠΕ, http://sarotiko.blogspot.com

buzz it!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

No of pages
Related Posts with Thumbnails
 
SYNC BLOGS http://rpc.technorati.com/rpc/ping Free Hit Counter [Valid Atom 1.0] Neemo.gr GreekBloggers.com + Greekmarks.com
Ελληνικά Social Bookmarking sites
Top Greek Sites | Best Sites




greek-sites.gr http://feeds.feedburner.com/PhotoJerry