Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

03-10-2011, Εκδήλωση διαμαρτηρίας έξω από το προεδρικό







Ειρηνική εκδήλωση διαμαρτηρίας πραγματοποιήθηκε και εχθές έξω από το προεδρικό μέγαρο μέτα από την ανακοίνωση της έκθεσης του κυρίου Πολυβίου, που αποδίδει ευθύνες στον πρόεδρο Χριστόφια για τα γεγονότα στο Μαρί, και την μη αποδοχή των ευθυνών από τον Κο Χριστόφια.

Για 83 ολόκληρες μέρες ο πρόεδρος και οι αυλικοί του μας κορόιδευαν πως θα έπρεπε να περιμένουμε το πόρισμα της έρευνας πριν αντιδράσουμε (αδικαιολόγητα σύμφωνα με τους ίδιους) και ότι όποιο και να ήταν αυτό θα το αποδέχονταν.

Αποδείκτηκε για άλλη μια φορά ότι η πολιτική ηγεσία του νησιού είναι ψέυτες, αρχίζοντας από τον πρόεδρο που βρίσκεται στην κορυφή της πυραμίδας και προχωρόντας προς τα κάτω σε εκείνους που τον στήριζαν και συνεχίζουν να τον στηρίζουν ήτε ως συμπολίτευση ήτε ως αντιπολίτευση ήτε και ως εκπρόσωποι του νόμου.

Ο λάος θα είναι πάντα εκεί για να στηρίζει τους συγγενείς και να θυμίζει στους πολιτικούς ότι ο λαός ξύπνησε (δυστυχώς λόγο ενός δυστυχούς συμβάντος) και θα απαιτούμε να πληρώνουν και να τιμωρούνται για όλα τους τα λάθη.

Στην εχθεσινή εκδήλωση μίλησαν συγγενείς των ηρώων μας και πλήθος κόσμου, άνθρωποι απλοί, ακομμάτιστοι πλέον που νιώθουν την αδικία από την ανευθυνότητα που μας σκοτώνει. Η αγανάκτιση ξεχείλιζε από όλες τες ομιλίες. Οι απλοί άνθρωποι της Κύπρου ζητούν δικαίωση και απαλλαγή από την πολιτική ηλιθιότητα και ανευθυνότητα.

Η αλήθεια είναι ότι χθές αναμέναμε περισσότερα άτομα αλλά οι αρκετές χιλιάδες που παρεβρέθηκαν έδωσαν τον παλμό του λαού της Κύπρου.

Να υπενθυμήσω σε αυτό το σημείο τις εκδηλώσεις στις 8/10/2011 στην πλατεία Διοικητηρίου όπου θα παρεβρεθούν πολιτικοί και το φιλολογικό μνημόσυνο στην μνήμη των 13 ηρώων μας στις 16/10/2001, στο αλιευτικό καταφύγιο στο Ζύγι.

buzz it!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

No of pages
Related Posts with Thumbnails
 
SYNC BLOGS http://rpc.technorati.com/rpc/ping Free Hit Counter [Valid Atom 1.0] Neemo.gr GreekBloggers.com + Greekmarks.com
Ελληνικά Social Bookmarking sites
Top Greek Sites | Best Sites




greek-sites.gr http://feeds.feedburner.com/PhotoJerry